Konzole je handheldem s dokovací stanicí, která z něj udělá klasickou stolní konzoli, kterou hráči připojí k televizi. Ovládat ji lze dvojicí originálních ovladačů Joy-Con, z nichž je každý určený do jedné ruky. Spojit je lze v jednom gamepadu pomocí Joy-Noc Gripu. Další možností je pořídit si Nintendo Switch Pro Controller, který připomíná klasický ovladač ze všeho nejvíce.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na novou konzoli Switch od Nintenda Nintendo

Dvojici Joy-Conů lze připevnit k handheldu a pařit s ním venku nebo v dopravních prostředcích. Pokud budete například v MHD, můžete využít opěrku handheldu, odpojit Joy-Con, a hrát tak v jednom nebo ve dvou hráčích. Pokud zařízení propojíte s dalším Nintendo Switchem, lze tak hrát i ve čtyřech. A to kdekoliv!

Hry budou distribuovány na cartridgích i digitálně. Jaký v útrobách skrývá konzole hardware, je dosud záhadou. Zařízení má však grafický chip Tegra od společnosti NVIDIA. Předpokládá se, že konzole není tak výkonná jako PlayStation 4 nebo Xbox One, ale nabízí originální pojetí hraní. Tak jak je u Nintenda již zvykem. Do prodeje se Switch dostane v březnu 2017.

Fotogalerie
11 fotografií