Hra, která byla dnes ve finální podobě představena v pražském klubu Cross, je čistě online záležitostí, spustíte ji v internetovém prohlížeči i na počítačích se starším hardwarem. Český vývojářský tým ARK8 na ní pracoval dlouhých pět let. Sám čítá osm členů, ale s testery, překladateli a hlavně kreslíři a výtvarníky se projektů účastnilo téměř 500 lidí. A spousta z nich má zkušenosti s návrhy pro ty nejpopulárnější videohry nebo hollywoodské.

Kresby od předních světových výtvarníků

Na kresbách se tak například podílel Joseph McLamb, který dělal koncepty megafilmu Avatar, uznávaný francouzský výtvarník Pascal Blanché, jenž pracoval i pro Ubisoft, bývalý art director Ubisoftu Horia Dociu nebo Nikolaj Jelisejev, který stojí za koncepty sci-fi střílečky Halo 4. O hudbu se postarali například Vladimír Franz nebo český darkstepový DJ Forbbiden Society.

Čtyři mocné frakce

Coraabia je online karetní hra na hrdiny. Hráči startují s dvaceti kartami nejrůznějších postav, z nichž každá má své atributy.  Děj se odehrává ve vesmíru Coraabia, který obývá pět frakcí. Žoldáci, Neživí, Strážci, Padouši a Xeňané. Každá z nich oplývá různými specialitami. Hráči startují s balíčkem dvaceti karet. Většinu z nich tvoří bojovníci, další jsou trikové karty s místními kouzly.

Propracovaný bojový systém

Každý válečník má čtyři atributy: nebezpečnost, inteligenci, vitalitu a karmu. Ty znázorňují čísla a procenta. Hráč, který začíná kolo, zvolí údaj, s nímž se bude bojovat. Při karetní bitvě se pak poměřují atributy bojovníků. Každý bojovník může svému majiteli získat několik bodů, těmi pak můžete zvýšit své schopnosti, zabránit protivníkovi v kouzlení nebo prohodit za jinou kartu. Možností je spousta, bojový systém je velmi propracovaný. Jeho osvojení chvíli trvá, ale skýtá spoustu možností k taktizování a promyšleným duelům.

Coraabský jazyk

Tím nejzajímavějším na Coraabii ale je její propracovaný vesmír. Nalézá se v něm obrovské množství planet, ras i podivuhodných stvoření. Všechen obsah ani nebyl zatím představen. Titul je tak obsáhlý, že má i vlastní Coraabopedii a jazyk! Hra je zdarma, dokoupit však lze rozšiřující balíčky, které poskytnou další silné postavy. Ostatně, Coraabii můžete dnes večer vyzkoušet již sami.

Fotogalerie
10 fotografií