Asus Eee Keyboard

V na pohled stylové chromované klávesnici se skrývá vcelku slušně vybavený počítač. Procesor má jedno 1,6 GHz jádro, 1 GB RAM a paměť je 16 nebo 32 GB. Místo numerické klávesnice naleznete dotykový displej s úhlopříčkou 12,7 cm, kde se vám zobrazuje běžné rozhraní Windows XP.

Při přepnutí do jiného módu obrazovka vypadá jako u chytrého telefonu. Naleznete zde odkazy na sociální sítě, Youtube, Skype, popřípadě složky s hudbou nebo filmy na jiném počítači. Samozřejmě nechybí Wifi připojení pro přístup na internet nebo spárování s jiným počítačem.

Hlavní parádičkou tohoto zařízení je bezdrátové HDMi propojení s televizí, dotykový displej poté funguje jako myš, ale lze připojit i jinou přes USB. Klávesnice má i baterii, která vydrží asi 3 hodiny.

Cena: model s 16 GB pamětí – 8199 Kč

Názor Blesku: Bezdrátový přenos obrazu je perfektní věc. Dotyková obrazovka by mohla být citlivější a přesnější.

Asus Eee Box EB1501P

Tento mini počítač je výkonově na velice slušné úrovni. Od běžného počítače se liší pouze svou kompaktní velikostí 20x20 cm. Dvoujádrový procesor s frekvencí 1,8 GHz, 2 GB RAM a slušná grafická karta od nVidia dokáží utáhnout i počítačové 3D hry na dobrou úroveň detailů.

Jako operační systém je zvolen Windows 7. K miniPC jsou dodávány i klávesnice a myš, ale pohodlnější je zakoupit toto příslušenství bezdrátové. Hard disk má kapacitu 250 GB, pokud by vám to nestačilo, můžete použít paměť externí. USB rozhraní má Eee Box nadbytek.

Nechybí samozřejmě ani HDMi výstup pro spojení s televizí a Wifi na internetové připojení. Pro sledování filmů lze použít DVD mechaniku, čtečku paměťových karet, nebo domácí počítačovou síť.

Cena: 11.499 Kč

Názor Blesku: Designově vcelku povedený mini počítač. Jen drátová klávesnice a myš jsou v podstatě nepoužitelné.

Asus Eee Top ET2010AGT

Dle marketingového ředitele Alzy Jana Samka lze za jistý typ nettopu považovat i tyto All-in-One (vše v jednom) PC. Trend počítačů vše v jednom nastolil již před lety Apple. V kurzu jsou však modely s dotykovou obrazovkou, která má v případě Eee Topu 50 cm úhlopříčku. Nepotřebujete tedy žádnou myš.

Operační systém je použit Windows 7, výkon je opět velice slušný 1,6 GHz dvoujádro, 4 GB RAM, grafická karta je z dílny ATI. Tento model má zabudovaný i DVB-T tuner pro příjem televizního digitálního vysílání. PC tedy nahradí malou televizi, ale není problém připojit se přes HDMi na televizi s úhlopříčkou větší.

All-in-One tedy může fungovat sám o sobě, nebo jako spojovací článek mezi hlavním PC a televizí. Nechybí DVD mechanika ani čtečka paměťových karet a 6x USB konektor.

Cena: 19.499 Kč

Názor Blesku: Cena je poměrně vysoká. Zabudovaný tuner je praktický, počítač může nahradit i televizi v nějaké menší místnosti.

Fotogalerie
4 fotografie