Novinka překvapila svým názvem, nejde totiž a řadovou čtyrku, ale S4. Samsung ji představil na velkolepé akci v New Yorku. Prodávat se začne na konci dubna, a to i v České republice. Předpokládaná cena je 17 tisíc korun za model s 16 GB pamětí. Budou k dispozici ale i verze s 32 a 64 GB. Na rozdíl od iPhonu lze úložnou paměť rozšířit microSD kartami.

Menší rozměry a výkonný procesor

Na českém trhu se bude prodávat varianta mobilu se čtyřjádrovým procesorem o taktu 1,9 GHz. Ve Spojených státech bude k dispozici i verze s neuvěřitelným osmijádrovým procesorem s taktem 1,6Ghz. Nový mobil má rozměry136,6 × 69,8 × 7,9 mm. Na výšku je tak stejně velký jako předchozí S III. Galaxy S4 je o 0,8 milimetru užší a o 0,7 milimetru tenčí.

Perfektní fotoaparát

I když je telefon menší, má displej s větší úhlopříčkou. Má pět palců, tedy 12,7 centimetru. Pyšní se technologií Super AMOLED a Full HD rozlišením 1080p. Ovládat ho půjde i rukavicemi. Fotoaparát má 13 Mpix, čelní pro videohovory 2 Mpix

Ovládání očima

Telefon disponuje technologií pro sledování očí. Díky tomu budete moci posouvat text pohledem. Ovládání hlasem je samozřejmostí. Galaxy S4 tak umí to, o čem se majitelům všech iPhonů může jen zdát. K dispozici bude v bílé a černé barvě.

Fotogalerie
5 fotografií