Luo Gang zmizel u města Kuan-kan v provincii S´-čchuan na cestě do školky. Jeho rodiče zalarmovali policii a v hledání jim pomáhali i příbuzní. Malý chlapec však nebyl nikde k nalezení. Po několika měsících ztratili naději, že ho ještě někdy objeví, a adoptovali malou holčičku.

Každý večer vzpomínal na své rodiště

Lua koupil od překupníků dětí pár ve vesnici vzdálené asi 1500 kilometrů od jeho původního domova. Tvrdili mu, že jsou jeho noví rodiče. On si však dobře pamatoval své rodiště, na které každý den před spaním vzpomínal, aby si osvěžil paměť. „Každý den, než jsem šel do postele, jsem se nutil prožít celý svůj život doma, abych nezapomněl,“ řekl Gang místním novinám.

Domov našel na Google Mapách

Později namaloval hrubou mapku svého rodiště a poslal ji na adresu organizace pátrající po unesených dětech. Dostalo se mu odpovědi, že by mohl být uneseným synem manželů ze S´-čchuanu. Použil tedy internetové Google Mapy a opravdu nalezl své rodiště.

Otec s matkou stále plakali

Vydal se tedy za svými pravými rodiči a shledání s nimi bylo velmi emotivní. Otec s matkou ho neustále objímali a plakali. Luo přiznal, že měl své adoptivní rodiče rád, ale nikdy nepřestal myslet na svou pravou rodinu.