Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Objevte skryté perly evropského pobřeží: Tyto plážové destinace nabízejí klid i lepší ceny

/
  • Objevte skryté perly evropského pobřeží. Nabízejí klid i příznivější ceny.
    5. července 2016 ● 10:59

    Vyrazte letos na dovolenou jinam! Trendem je momentálně cestování mimo klasické destinace a opravdové poznávání místní kultury. Evropa totiž ještě skrývá místa, která si dokázala zachovat svou původní krásu a nedotčenost. Vydejte se na neznámé pláže Řecka, Itálie či Bulharska a užijte si prázdniny plné klidu. Navíc vás dost možná celý zážitek vyjde mnohem levněji než v zavedených evropských destinacích. Cestovní kancelář Invia pro vás proto připravila seznam evropských míst, na kterých nebudete muset bojovat o výhled či lehátko.

  • 1.

    Do Řecka za prázdnými plážemi i historií

    Málokterá země v Evropě skýtá tolik možností jako Řecko. Mezi desítkami ostrovů si vybere úplně každý. Pokud nechcete vyrazit do úplného neznáma, můžete zvolit alespoň klidnější části velkých ostrovů.

     

    Například Kréta nabízí řadu míst, kam stále ještě mnoho turistů nemíří. Příkladem je Kyani Akti. Krásná písčitá pláž dva kilometry od města Kalyves nabízí klid, ale zároveň i stánky, kde si lze koupit pití či se najíst. Kréta je navíc bohatá i na řadu antických památek, které potěší aktivnější cestovatele.

     

    Pokud byste přece jen rádi letos zvolili menší a méně známý ostrov, vsaďte na Lipsi. Leží severně od známějšího Samosu a má pouze necelých osm set stálých obyvatel. Kromě naprostého odpočinku zde najdete i klidné moře a průzračnou vodu.

    Řecko
    Autor: Invia
  • 2.

    Za pískem bělejším než sníh na Sardinii

    Ačkoliv o pláže nemají Italové nouzi, sami tvrdí, že ty sardinské jsou z celé země nejkrásnější. Bělostný písek, azurově modré nebe a čistá teplá voda. Právě proto, že Sardinie vévodí i světovým žebříčkům nejhezčích míst, není o turisty na italském ostrově nouze. Přesto jsou i zde ještě místa, kde si užijete klidu. „Na sardinský poloostrov Sinis si budete muset zajet autem. Cesty ovšem rozhodně litovat nebudete. Obzvlášť pokud si vyberete nejvzdálenější pláž Is Aruttas. Tam už totiž váží cestu jen málo lidí a budete ji tak mít z větší části pro sebe,“ radí Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí zájezdy po Evropě i do exotických destinací celého světa. Netřeba pak připomínat, že kromě krásných pláží je ostrov oblíbený i díky skvělému jídlu a vínu.

    Sardinie
    Autor: Invia
  • 3.

    Za vlnami do Portugalska

    Pokud kromě koupání vyhledáváte u moře i adrenalin, zvolte Portugalsko. Pobřeží Algarve v jižní části poloostrova nabízí kromě více než sto padesáti pláží i vlny. To potěší především milovníky surfingu, kteří si tak mohou zajezdit a mít kus moře jen sami pro sebe. „Surfařům se bude líbit také Praia da Arrifana, kde se turisté mohou těšit na stabilní vlny a surfařské školy, ale i tradiční rybářský přístav,“ dodává Tůma z Invia.

     

    Pláží pro všechny přepracované, romantiky a filozofy je Praia de Cacela Velha. Ta se nachází kousek od Manta Rota, nejrychleji se na ni dostanete lodí a poskytne vám ideální útočiště při odpočinku a přemítání o životě.

    Praia da Rocha v Portugalsku
    Autor: Invia
  • 4.

    Do Bulharska bez plavek

    Pokud chcete mít letos to nejlepší opálení, vydejte se do Bulharska. Konkrétně na pláž Irakli nacházející se pětatřicet kilometrů od známého Slunečného pobřeží. Je to totiž jedna z posledních přírodních pláží, do kterých příliš nezasáhla ruka člověka. Po celé délce tak nenajdete jediný hotelový komplex.

     

    Možná právě to činí z místa oblíbenou destinaci nudistů. Kromě plavek navíc můžete ušetřit i za ubytování, neboť je zde povoleno i kempování. Pokud přece jen dáváte přednost pohodlí některého z hotelů na Slunečném pobřeží, alespoň si na Irakli naplánujte cestu okolo 30. června. To se tam totiž pravidelně slaví východ slunce nad Černým mořem.

    Slunečné pobřeží v Bulharsku
    Autor: Invia
  • 5.

    Z Albánie na člunu až do Řecka

    Albánie již není destinací pouze pro dobrodruhy a milovníky odlehlých koutů civilizace. Za posledních deset let se její cestovní ruch významně rozvinul. Místní pobřeží již nabízí atraktivní lokality s hotelovými resorty a veškerými službami. Ale i zde zůstávají nedotčené pláže bez množství turistů.

     

    Asi nejkrásnější se nacházejí u vesničky Ksamil, která leží jižně od Sarandy – nejvýznamnějšího města albánské riviéry. Zátoka se třemi menšími ostrovy poskytuje romantické útočiště pro každého, kdo si rád vychutná koupání v tyrkysovém moři nebo projížďky ve člunu. Navíc lze z tohoto místa dojet přes kanál na blízký řecký ostrov Korfu nebo navštívit starobylé město Butrint, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO.

    Albánie
    Autor: Invia
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy