Červenohorské sedlo

Důležitý turistický uzel dělící hřeben na Keprnickou hornatinu a Pradědskou hornatinu. Díky tomu, že je sedlo položené více než nad 1000 metrů nad mořem, umožní milovníkům bílé stopy vykonávat zimní sporty od poloviny prosince až do konce března.

Ski areál Kouty nad Desnou

Skiareál Kouty jsou poměrně novým lyžařským střediskem, které se nachází v obci Loučná nad Desnou. Jedná se o největší ski areál na Moravě s první šesti sedačkovou lanovkou v České republice. Tato lanovka je schopna odbavit 3200 osob během jedné hodiny. Celkem plocha sjezdovek zabírá 25 ha. Horní stanice lanovky v nadmořské výšce 1 095 m představuje výchozí bod pro nově upravované běžecké trasy. A právě běžkaře zde příjemně překvapí nádherné prostředí a vzorně upravované stopy.

Praděd - Figura Ovčárna

 Nejvýše položené a nejznámější zimní středisko leží pod vrcholkem Petrových kamenů v nadmořské výšce 1200 - 1440 m. Díky své poloze poskytuje návštěvníkům skvělé sněhové podmínky až po šest měsíců v roce. Vjezd na Ovčárnu je pro umístění v CHKO omezen a dopravu zajišťuje kyvadlová linka z motorestu Hvězda. V zimní i letní sezoně zajišťují dopravu turistů na Hvězdu i Ovčárnu skibusy a cyklobusy.

Ski areál Annaberg a Andělská hora

Lyžařský areál se nachází jen kilometr za městem Andělská Hora u hlavní cesty mezi Vrbnem pod Pradědem a Bruntálem. Dvě upravované sjezdovky zajistí vyžití úplným začátečníkům i zdatným lyžařům.

Tento areál se může pyšnit nejdelší sjezdovkou, jejíž délka je 1350 m. Mezi přednosti Kopřivné patří také nejnovější čtyřsedačkové lanovky. Ve ski areálu myslí především na bezpečnost – dětské sjezdovky tak jsou oddělené od těch, které jsou určené dospělým lyžařům. Na své si zde přijdou i ti, jenž rádi překonávají překážky – takových je totiž v Kopřivné vybudovaných pro zábavu hned několik.

Další místa, co stojí za to, ať už raději lyžujete, nebo běžkaříte:

Skokanský můstek v Kunčicích

Karlov? Zábava pro celou rodinu

Zimní radovánky pro malé i velké jsou dostupné i bez lyží:

Psí spřežení - zážitek i adrenalin

Vyzkoušejte skialpinismus

 


Vlekaři v Jeseníkách zasněžili svahy. „Brutální oteplení“ jim vzalo statisíce

Lyžování i turistika v okolí Praděda - okuste Jeseníky