Fantastická muzea kraje Vysočina

Mnohé z nejlepších expozic pro rodiny s dětmi se nachází v Pelhřimově. S juniory se můžete vydat třeba do muzea rekordů a kuriozit, kde je k vidění třeba i největší varná konvice nebo největší nerezový trychtýř. Další atrakcí Pelhřimova je muzeum strašidel. Naleznete jej na Masarykově náměstí. Táty a syny uchvátí muzeum veteránů Tatra v Bystřici nad Pernštejnem, hasičské muzeum v Přibyslavi nebo expozice modelů vláčků ve Žďáru nad Sázavou. Za návštěvu stojí i muzeum betlémů v Třešti, či muzeum Vysočiny v Jihlavě. Ale klenotem kraje je muzeum autíček v Brtnici, které obsahuje přes 10 000 exponátů!

Na Vysočinu za zážitky

Chcete děti trochu postrašit? Vydejte se s nimi do strašidelného zámku Draxmoor v obci Dolní Rožínka. Sklepení budovy je plné nejrůznějších strašidel. O něco klidnějším zážitkem může být návštěva jihlavské zoo. Naleznete zde přes 200 druhů rozličných zvířat i zajímavé expozice. Dalším místem, kde se zabavíte vy i vaše děti, je westernové městečko Šiklův mlýn ve Zvoli nad Pernštejnem. Koně, kočáry, kovbojové i šerifa, to vše zde uvidíte. A pokud dostanete hlad, můžete spojit potřebné se zábavným v hostinci u loupežníka Bambitky.

Zábava aktivně

Hledáte místo, kde se vaši junioři pořádně "vybijí"? Vyražte do Jihlavy. Místní aquapark Vodní ráj je plný tobogánů i jiných vodních atrakcí, které si vaše děti zamilují. Můžete se také pokusit uniknout z místnosti plné hlavolamů v únikové hře v centru Jihlavy. Ve všech ročních obdobích si s rodinkou užijete zábavní areál Salón Expres Vagón nedaleko Žďáru nad Sázavou. Pro děti zde jsou připraveny vláčky, čtyřkolky, autíčka, skákací hrad a jiné atrakce. Nebo se můžete vypravit k Pilské nádrži ve Žďáru nad Sázavou, kde se nachází volno-časový areál Pilák. Děti si zde zahrají míčové hry nebo třeba minigolf. V areálu se nachází i lanový park a půjčovna loděk. Rodiče můžou využít služeb občerstvení, nebo si zacvičit ve zdejším fit-parku.

Tipy na dovolenou v kraji Vysočina

Související odkazy

Hrady a zámky na Vysočině, v Jihočeském a Plzeňském kraji

Hrad Lipnice

Mrazivé podzemí a úchvatné kostely – objevte Jihlavu 

Zažijte opravdovou zimní pohádku: Které hrady a zámky zůstávají otevřené i mimo sezonu? 

Telč je nejpohádkovější zámek!

12 českých skvostů v UNESCO: Ty musíte vidět!