Roku 1350 pobýval císař Karel IV. v Lokti a tehdy uspořádal výpravu do loketských lesů, kde narazil na pramen, na jehož místě nechal založit lázně, dnes známé jako Karlovy Vary.

Město, které leží v Karlovarském kraji na západě Čech na soutoku dvou řek, a to Teplé a Ohře.  Ve světě je toto malebné historické městečko známé hlavně díky lázním. Zdejší prameny pomáhají lidem s cukrovkou, dnou či onkologicky nemocným. Ovšem, lázeňskou léčbu a wellness nabízejí i tamní hotely!

Kromě ozdravných procedur a relaxace při masážích si můžete vychutnat i procházky po nádherné Lázeňské ulici, kde si můžete sednout na kávu a něco sladkého a nasávat pohodovou lázeňskou náladu. Ovšem, procházet se také můžete po několika kolonádách! Těch je v Karlových Varech dokonce pět, a to Sadová, Mlýnská, Tržní, Zámecká a Vřídelní.

HRAD LOKET - OBLÍBENÝ CÍL TURISTŮ

KARLOVARSKO - LÁZEŃSKÝ KRAJ

Pokud se při dovolené rádi touláte po památkách, jsou Karlovy Vary tou správnou volbou! Jak už bylo řečeno, lázeňské město není určené jen pro ty, kteří vyhledávají relaxaci v léčebných pramenech. Ve městě lázeňských šviháků a proslulých lázeňských oplatek se nachází několik kostelů, které rozhodně stojí za to, abyste je navštívili. Například takový pravoslavný chrám sv. Petra a Pavla, též zvaný jako „ruský kostel“ nebo barokní kostel sv. Maří Magdalény, který je nazýván perlou města.

No a pro ty, kteří úplně nejraději při dovolené sportují? Perla českého lázeňství nabízí i pohybové vyžití. V Karlových Varech naleznete dostihové závodiště, které zde vzniklo už na konci 19. století.  Na své si zde přijdou i milovníci golfu! Pro ty tu golfové hřiště bylo postaveno už v roce 1904. Milovníci tenisových raket tu mají k dispozici šest kurtů!

Karlovy Vary miluje celý svět! Nejen že se tu každoročně koná Karlovarský filmový festival, na který každoročně dorazí zahraniční hosté, minulý rok to byl například známý miliardář z filmu Pretty Woman Richard Gere, ale Hollywood dokonce slavné lázeňské centrum použil jako filmové prostředí! Queen Latifah a Gérard Deparideu v nich zažili Poslední prázdniny a Daniel Craig coby agent 007 v nich měl zase povoleno zabíjet.

Ovšem, Karlovy Vary českou kotlinu neproslavily jen jako filmové město. Snad všem cizincům na otázku, co je typicky české, se odpovídá přece Becherovka! Ano, tento typicky český likér pochází z tohoto krásného lázeňského města. Nebo sklárna Moser!

Pokud se už do Karlových Varů rozhodnete vypravit, abyste všechno prošli, rozhodně si uvolněte více dní. Vary, město, které ročně přivítá tisícovku turistů, je plné penzionů, hotýlků, ale také luxusních hotelů! Pokud opravdu chcete sáhnout po luxusu, budete si muset sáhnout také hluboko do kapsy. Za noc totiž můžete zaplatit i pět tisíc korun, ale pokud raději strávíte noc v jednom z malých hotýlků nebo penzionů, zaplatíte pět set, ale i méně!

Jak najít ubytování v Karlových Varech během festivalu? Čtěte zde >>>

Fotogalerie
3 fotografie

Více o Karlových Varech čtěte ZDE