Lužnice

Řeka ideální pro začátečníky. Mírně tekoucí voda žádá pouze základní ovládání lodě a je skvělou dovolenou pro rodiny s dětmi. Jediné nebezpečí je v podobě naplavených stromů a vrbiček. Nejčastěji se Lužnice sjíždí ze Suchdola nad Lužnicí. V průběhu plavby se projíždí krásnými městy, jako je Soběslav, Tábor, nebo Bechyně.  Dokonce si vodáci můžou v jednom místě vybrat trasu, kterou budou plout. Pod Majdalenou si můžou zvolit mezi starým korytem, které je velmi meandrovité a zarostlé, nebo novým korytem, které je klidné a poměrně rovné. Koryta se opět setkají ve Veselí nad Lužnicí. Výstup z lodě a krátkou procházku si určitě zaslouží husitské město Tábor.

Kempy na řece:

Majdalena

Nejnavštěvovanější kemp na Lužnici nabízí kromě půjčovny lodí i mnoho místa na stanování, kiosek s grilovanými specialitami.

Cena kempu: dospělý- 45 Kč, stan- 40 Kč, Osoba do 18-ti let- 25 Kč

Více na stránkách kempu zde.

Lužnice

Kemp u obce Lužnice nabízí ubytování v chatkách i stanech. Nedaleko kempu je možné koupání v rybnících i pískovnách. V Lužnici je možno nakoupit ve dvou obchodech. Nachází se v rybářském revíru, tudíž nabízí celoroční lov ryb.

Cena kempu: dospělý- 45 Kč, stan- 40 Kč, do 18-ti let- 30 Kč

Více na stránkách kempu zde.

Ostrov- Veselí nad Lužnicí

Kemp se nachází na soutoku Nežárky a Lužnice a je v těsné blízkosti samotného Veselí. Do centra to je necelých 200 metrů. Pro milovníky koupání v pískovnách se necelé dva kilometry od kempu nachází Veselské pískovny.

Cena kempu: dospělý- 30 Kč, stan- 30 Kč, dítě- 20 Kč

Více o kempu zde.

Další informace a kempy na Lužnici můžete nalézt zde.

Otava

Plavba na horní úseku je omezena vyhláškou národního parku Šumava – více zde. V horní části se jedná o pěknou horskou řeku s kamenitým dnem v krásné šumavské přírodě. K Sušici se již začíná uklidňovat, aby se z ní nakonec stala letní prázdninová řeka vhodná pro sváteční vodáky.
Obvykle se sjíždí od Čeňkovy pily do Sušice, případně Katovic, nebo Strakonic. Do Písku už dopluje málokdo. Nejzáživnější jez se ale nachází ve Strakonicích.  Tam je potřeba více než jen základní vodácké umění, aby se posádka necvakla.

Kempy na řece:

ATC Radešov

Příjemný kemp s možností ubytování v apartmánech, nebo pokojích. Kemp nabízí možnosti půjčení kol a koloběžek pro výlet do přilehlého okolí.

Více o kempu zde.

Osada Luh

Další kemp s možností přespání v chatkách. Mimo jiné nabízí mnoho sportovních možností, nebo dobře vybavený kiosek s grilem.

Cena kempu: dospělý- 50 Kč, stan 60 Kč, dítě 30 Kč

Více na stránkách kempu zde.

Vodácký kemp Sušice

Kemp se nachází necelé 2 kilometry od Sušice, ale vše důležité je v těsné blízkosti kempu. Samoobsluha i restaurace je do 250 metrů. Přímo v kempu je možnost zapůjčení kánoe či raftu.

Více na stránkách kempu zde.

Další kempy na řece Otavě můžete nalézt zde.