Kouzelná babička Anežka Kašpárková (89) z hodonínské obce Louka co dva roky zjara kreslila nádherné horňácké ornamenty na čerstvě vybílenou místní kapličku. Činila tak neuvěřitelných 40 let a její lidové tvořivosti si všimli až v zahraničí, kde si získala srdce desítek tisíc lidí. 

O paní Anežce totiž v úterý vydal server Bored Panda článek, který se na Facebooku líbil 133 tisícům lidí a dočkal se 25 tisíců sdílení. Většina lidí pod článek psala, že obdivují oddanost talentované babči a rádi by v jejím věku měli takový elán a zapálení pro věc.

"Její obrazy ve vesničce jsou naprosto úchvatné. Tak detailní, tak dokonalé, prostě krásné. Má opravdový dar a je skutečně fantastická umělkyně. Ráda bych ty obrazy viděla osobně," napsala pod příspěvek jedna Američanka. "Taková krása. Je inspirací nám všem! Tak pevná ruka, žádné brýle a kdybych si sedla tak jako ona... už bych nevstala. Je opravdu úžasná," přitakala další a ostatní příspěvky se nesou v podobném duchu.

Podle serveru iROZHLAS.cz ale bohužel paní Kašpárková už letos kvůli svému zdravotnímu stavu kapličku zdobit nebude. "Obec hledá momentálně někoho, kdo by to po paní přebral," sdělila starostka Anna Vašicová. Potenciálního adepta čeká ale velmi vysoko nastavená laťka...

Fotogalerie
38 fotografií

Video: Malá Lola následuje kroky své matky: V 10 letech maluje graffiti

Video
Video se připravuje ...

Malá Lola následuje kroky své matky: V 10 letech maluje graffiti instagram_bintybint/BPŽ