Poprvé se potkali ještě v 80. letech na svatbě společné známé. „Odolávala jsem mu tři roky. Teď už to není tajné, byli jsme spolu čtyřiadvacet let, klíčové datum bylo 9. dubna 1990 a on za mnou přijel na kole,“ popsala začátky vztahu v rozhovoru pro časopis Reflex Olga Michálková, která má s Hapkou syna Kašpara (13) a z předchozího vztahu ještě jednoho staršího syna.

Ze začátku se prý bála vážného vztahu. Hapka měl pověst bonvivána, kterého neustále ženy obletovaly. Když spolu začali chodit, měl ještě několik paralelních vztahů, z nichž se mu narodily další dvě děti, které zplodil se dvěma dalšími ženami. V roce 1995 přišla krize a Olga si uvědomila, že to takto nechce. A také mu to řekla. Odešla od něj, ale Hapka se jí nechtěl vzdát. Získal si ji zpět písní Pod plynárnou.

 

Hapka Olze třikrát nabídl sňatek, ale ona nikdy neřekla ano. „Později, když už na tom byl opravdu bledě, stihl mi ještě opakovaně říct, že mě miluje, že jsem krásná,“ vypráví Olga, která se v roce 2010 musela vyrovnat s mladičkou Kateřinou Klepišovou, která vstoupila do Hapkova života a stala se jeho poslední milenkou.

Osobně si myslím, že šlo o stalking, o její osobní zájem, jak se snadno zviditelnit. Petr už začínal být nemocný,“ popisuje otevřeně Olga a jde ještě dál. „Já jí říkala Lolitka, Petr morče. Myslím, že ji bral jako chvilkové vzrušení, také možná chtěl šokovat nebo překvapit novináře,“ říká jen pár dnů po jeho smrti. To se Hapkovi jistě povedlo. Když se po jeho boku v průsvitných krajkových šatech a černé podprsence objevila loni na vyhlašování Českých lvů, byl Hapka s Lolitkou středem pozornosti.

Konec vztahu podle Olgy přišel na Hapkův popud. „Petr to ukončil sám. Bál se jí. Začátkem roku 2013 totiž vydala nějaké jím neautorizované články, které Petra strašně rozčílily,“ říká Olga a dodává: „Odpustila jsem mu.“

Byla to právě Olga, kdo Hapku doopatroval. „Když odcházel, držela jsem ho za ruku, což si přál,“ svěřila pro Reflex Michálková. Spolu s ní byla u jeho postele jeho dcera Petra a syn Kašpar.

Petr Hapka byl pohřben ve čtvrtek 4. prosince. Mše na Vyšehradě se zúčastnily stovky přátel, kolegů a také jeho ženy, milenky, exmilenky, expartnerky a spousta jeho dětí. Poté byla rakev s jeho ostatky převezena na hřbitov na Okoři, kde byla spuštěna do hrobu, jak si Hapka přál.

Fotogalerie
7 fotografií