Veřejně se se svým milým neloučila ani Hapkova poslední a také nejmladší milenka, studentka Kateřina Klepišová. „Když chce člověk vzpomínat, vzpomíná přece v sobě,“ svěřila se před pár dny Kateřina. Už dopředu bylo tedy jasné, že se s Hapkou rozloučí po svém. Přitom s geniálním skladatelem žila tři roky a byla jeho múzou.

Dávná Hapkova oficiální milenka Lucie Výborná se také nezúčastnila ani veřejného rozloučení, ani mše. Výborná s Petrem randila zhruba před osmnácti lety, kdy spolu pořádali divoké jízdy na Hapkově oblíbené motorce Harley Davidson. Chodili spolu dva roky.

Sedm přiznaných dětí

Všechny ostatní přiznané ženy a děti se přišly Hapkovi poklonit k rakvi, nad kterou plakaly. Smrt nesla velmi těžce druhá nejstarší dcera Petra (32), která se o nemocného tátu starala do poslední chvíle. Slzy neudržela ani její matka Ulla Keslerová, jež byla Hapkovou manželkou. Vedle ní na lavici seděla také Petrova dlouholetá partnerka Olga Michálková s jejich synem Kašparem (13).

V druhé řadě za nimi seděly další Hapkovy děti. Konkrétně nejstarší dcera Markéta, kterou doprovázel její manžel a dcera Josefínka. Po jejich boku smutnila i další dcera Kamila (30) a její bratr Ferdinand, jejichž matkou je jedna z Hapkových přítelkyň Martina Slezáková, která na lavici seděla mezi nimi.

Bývalá Petrova partnerka a proděkanka HAMU Ingeborg Radok Žádná (50) za sebe a své dva syny Mikuláše (23) a Haštala (17) poslala smuteční věnec ze slámy a slunečnic.

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Brzobohatý zahrál na pohřbu Petra Hapky na varhany Hana Höschlová, Jan Jedlička

Utajený syn

Je veřejně známo, že Petr Hapka byl velkým milovníkem žen. Postelí mu prošlo na pět tisíc žen a přiznal, že měl více než tisíc milenek. Je tedy velmi pravděpodobné, že některé z nich na dnešní mši za skladatele dorazily. A co víc, nejspíš se přišly rozloučit i Hapkovy další utajované děti.

V druhé řadě u rakve totiž seděl mladý muž, který jako by Hapkovi z oka vypadl. Doprovázela ho o generaci starší žena, která se slzami v očích a zasněným pohledem hleděla po celou dobu mše na rakev s Petrovými ostatky. Když poté pozůstalí a smuteční hosté vycházeli z chrámu, šel tento vysoký muž s ostře řezanými rysy a černou kudrnatou kštictí téměř těsně za rakví...

Další z tajemných smutečních hostů byla mladá blondýnka, která se po celou dobu kryla velkou kapucí. Na Vyšehrad dorazila s malým chlapcem, který si nesl na zádech aktovku. Sedli si do první řady jen kousek od katafalku a chlapec si z tašky vytáhl svačinu v papírovém sáčku, do které se pak před mší pustil. 

Video
Video se připravuje ...

Petra Hapku do nebe vyprovodily dva nejmilejší zvuky: Motorky a varhany! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
30 fotografií