Oslovení Ivetini známí se ve svých názorech na její kuchařské umění značně liší. Někdo ji vychvaluje až do nebes, jiný zase padá do mdlob. Zajímavý je také názor, že kdysi bývala Iveta opravdu skvělá kuchařka. Ty časy jsou ale zřejmě už dávno pryč. Ivetini blízcí nyní na obrazovce zpěvačku nad hrnci nepoznávali. Co ji vykolejilo?

Ivetino kuchařské umění vzal čas

„Když jsem Ivetě dělal manažera, nepamatuju se, že by někdy něco vařila. Nyní jsem sledoval její účinkování v kuchyni a mohu prohlásit, že bych si to jídlo opravdu nedal. Už pohled na to, jak se hrabe v jídle rukama a klepe do něj popel z doutníku, mě úplně odradil,“ řekl Nedělnímu Blesku Miloš Schmiedberger. Ten Ivetě dělal manažera v devadesátých letech, tedy v době, kdy byl Artur ještě malý kluk.

Zcela jinak na Ivetu - kuchařku vzpomíná bývalá chůva Zlata Golda Dvořáková. „Iveta vařívala výborně,“ připomíná si doby dávno minulé. „Když jsme bývaly na chalupě, připravila třeba brambory plněné sýrem, maso na cibulce nebo vynikající bramborové knedlíky. Když jsem se ale teď dívala na Ivetu v Čápech s mákem, nevěřila jsem svým očím. Ona nikdy v kuchyni nekouřila! Myslím, že teď jaksi nebyla ve své kůži,“ netajila své zklamání z Ivetina výkonu Golda.

Podobně jako bývalá chůva vzpomíná na dobu zhruba před deseti lety i další Ivetin bývalý manažer a hudební skladatel Zdeněk Barták. „Já jsem od Ivety jedl docela dobré kuře zapečené v pekáčku se zeleninou. Bylo to, když jsme se viděli prvně. Na další kuře už nedošlo. Podle mě uměla docela vařit, ale měla spoustu dalších jiných problémů,“ vybavuje si dávnou vzpomínku.

O Ivetě už nechci nechci slyšet!

Během posledních týdnů Iveta udělala tolik věcí a pronesla tolik nesmyslů, že jen zmínka o ní vytáčí některé lidi k nepříčetnosti. Hlavně její bývalé partnery a milence. Nemožnost natáčet vaření u ní doma třeba zdůvodnila tím, že má teď holobyt, který jí z domu udělal manžel Jiří Pomeje. Ukradl prý i skříně, poličky, talíře a nádobí. Pomeje se při těch slovech jen chytal za hlavu: „To snad není možné, ta ženská potřebuje dlouhou a pečlivou léčbu. Vždyť sama chtěla, abych rozbil skříně a vyhodil její oblečení.“

Také Ivetiny výroky na adresu bývalého partnera a Arturova otce Ladislava Štaidla by potřebovaly vysvětlivky od lékaře. Tvrdit, že se mu asi vrátila rakovina, když je teď tak vstřícný, je přinejmenším nešťastné. Když jsme se Jiřího Pomeje zeptali, co si myslí o Ivetině kulinářském umění, nejdřív se o ní nechtěl vůbec bavit, nakonec ale prozradil aspoň to, že od Ivety měl nejradši kuře na paprice. „Je to výborná kuchařka,“ dodal ještě a zavěsil telefon. Je ale fakt, že Jiří není coby momentální bezdomovec příliš vybíravý.

Fotogalerie
1 fotografie

Pohledem odborníka: Bez fantazie

Šéfkuchař Lukáš Vrbovský se díval se zájmem na Čápy s mákem, v nichž vařila Iveta Bartošová. „Nějak mě to nepřesvědčilo. Podle mě to jídlo – kousky kuřete zapečené s brambory – bylo bez fantazie. To, jak je servírovala v pekáči na stůl, se nosí už jen v Itálii. Jinde Evropě se hostům dává menu na talíře, aby se nemuseli ostýchat, kolik si naberou. Důležité je, jak je jídlo na talíři upravené. Ne nadarmo se říká, že čtyřicet procent se jí očima. Navíc doutník prostě do kuchyně nepatří!“

Další oslovení muži nebyli ani minimálně sdílní. „K paní Bartošové už se nebudu nijak vyjadřovat, tím méně k jejímu vaření,“ řekl Nedělnímu Blesku Ladislav Štaidl. Zdeněk Podhůrský se v první chvíli zdál ochotný odpovídat v podstatě na cokoliv. Tedy až do chvíle, než jsme se ho zeptali, jak vzpomíná na kuchyni Ivety Bartošové. „Promiňte, k tomu nemám co říct,“ řekl jen spěšně a výmluvně a rychle položil telefon.