Barnes, který žil v městečku Ampthill v britském hrabství Bedfordshire, byl baletní mistr, choreograf a milující otec tří dětí. Příčina jeho skonu zatím není známá. Jeho syn Henry už ovšem na sociální síti vyjádřil svůj smutek nad náhlou ztrátou. „Ve středu jsem přišel o svého milovaného tátu, byl to ten nejmilejší a nejvíc něžný muž, kterého jsem znal, a miluju ho víc než cokoliv!“

„Jako dítě jsem se vždycky styděl za to, že byl tanečník a herec, ale teď nemůžu být víc hrdý! Je teď na lepším místě a vím, že by nechtěl, abych byl smutný. Takže budu žít můj život takovým způsobem, jak by si přál,“ doplnil zdrcený syn.

On i další pozůstalí se budou moci se Simonem naposledy rozloučit 7. února v krematoriu v Bedfordu. Na přání pozůstalých mají smuteční hosté přijít odění v jasných a veselých barvách.

Za života Barnes rozdal spoustu radosti, zejména díky své roli Tinky Winkyho v Teletubbies. Než ji kdysi přijal, prý dlouho váhal. Nakonec ale nelitoval. „Dostávali jsme hodně dopisů od dětí i od dospělých, byli jsme jako Beatles nebo Take That,“ prozradil před lety herec, jehož roli ale mnozí považovali za kontroverzní.

I když byla fialová postavička údajně mužského pohlaví, nosila totiž občas červenou kabelku či baletní sukýnku. „Pořád se mě někdo ptal, jestli není Tinky Winky gay. Mají mu ale být tři roky, takže to byla směšná otázka,“ popisoval muž.

 

Fotogalerie
14 fotografií