„Těšila jsem se na toto objetí a ten úsměv celé léto,“ napsala Herzigová na Instagram ke snímku z minulého týdne, kdy Tanga navštívila v nemocnici Royal Marsden Hospital v Londýně. Rodačka z Litvínova se na něm na nemocničním lůžku přitulila k drahému kamarádovi. Ten měl sice na obličeji hadičky, jinak ale vypadal v pořádku a zdravě. On i známá kráska mají totiž na fotce zářivé úsměvy. Tehdy si ještě nechtěli připustit, že je to zřejmě jejich poslední setkání v životě.

O to větší bolest teď Eva asi zažívá. Milionář, kterého královna Alžběta II. (91) v roce 2008 pasovala na rytíře za jeho šlechetnost a zapojení do charitativních služeb, totiž ve středu 30. srpna v nemocnici podlehl rakovině jater. Do posledních chvil u něj byla jeho milovaná žena Lucy, která nyní ze všech stran přijímá kondolence.

VIDEO: Herzigová si zahrála ve filmu Masaryk

Video
Video se připravuje ...

Puritán nebo bohém? Masaryk v novém filmu šňupe kokain! Bioscop

Tangovi zase do nebe všichni jeho přátelé posílají dojemné vzkazy. Herzigová tak poté, co se smutnou zprávu dozvěděla, na sociální síti zveřejnila další společnou fotku a připsala: „Šťastnou cestu! Můj drahý přítel, Sir David Tang! Dál se usmívej pro nás všechny.“

Hold kamarádovi vzdal i hollywoodský herec Russel Crowe (53). „Odpočívej v pokoji, drahý příteli... důvtipný, okouzlující, intelektuální, necudný, veselý,“ napsal na Twitteru představitel Gladiátora. „Už nikdy nebude nikdo takový jako vy. Mysl, tělo, duše a více než štědrý duch, překypující tou úžasnou nakažlivou energií. Byli jsme všichni vašimi studenty a celý svět zná a cítí vaši ztrátu. Budu vás milovat, ctít a oslavovat. Na zdraví! Muž, který žil naplno. Můžete odpočívat v pokoji,“ vylila si srdce na Instagramu pro změnu topmodelka Naomi Campbell (47).

Tang, vnuk velmi známého filantropa Tang Shiu-kina (†85), se narodil v Hong Kongu, většinu života ale strávil ve Velké Británie. Když se přestěhoval do Londýna, neuměl ani slovo anglicky. Přesto se posléze vše doučil a vystudoval prestižní univerzitu Cambridge.

V roce 1994 založil módní řetězec Shanghai Tang, který později prodal prestižní značce Richemont. Založil několik restaurací a klubů China Club v Hong Kongu, Beijingu and Singapuru. Psal sloupky do Financial Times a dokonce je autorem i několika knih. Jeho velkou neřestí byly doutníky, a proto také koupil společnost Pacific Cigar Company. „Až budu mrtvý, doufám, že by se mohlo říkat: ‚Jeho hříchy byly doutníky scarlet, ale jeho knihy se četly‘,“ přál si sám milionář.

Ten byl již dlouhou dobu nemocný a věděl, že jeho čas se krátí. Když se dozvěděl, že mu zbývá už jen měsíc či dva, nehroutil se a dokonce své přátele pozval do londýnského hotelu Dorchester na rozlučkovou párty. Ta byla naplánovaná na září, ovšem smrt byla rychlejší, a tak se muž slávy již nedožil.

Přitom by se jistě jednalo o velkolepý mejdan, protože milionář se přátelil s celou řadou známých osobností. Kromě zmíněných se znal například s herečkou z Dynastie Joan Collins (84), hercem a komikem Stephenem Fryem (60), modelkou Kate Moss (43), herečkou Siennou Miller (35) i s bývalým britským premiérem Tony Blairem (64). Přátelil se též s princeznou Dianou (†36), která zemřela 31. srpna 1997. Tang ji přitom do ráje následoval právě v předvečer 20. výročí jejího tragického úmrtí.

Fotogalerie
31 fotografií