Mílovými kroky se blíží dvacáté výročí od tragické smrti princezny Diany (†36), tak jí její synové vzdali hold a navštívili její pamětní zahradu v Kensingtonském paláci. K princi Williamovi se připojila i jeho choť Kate, která velmi lituje, že svou tchyni nikdy nepoznala osobně.

Jak už královská rodina dopředu informovala, princ Charles (68), který byl s Dianou ženatý, ani její synové se v den výročí nebudou účastnit žádných oficialit. Přesto je jasné, že William (35) a Harry (32) na svou mámu nezapomněli.

Ve středu se proto i s Williamovou manželkou Kate (35) vydali do takzvané Bílé zahrady, která vznikla právě na počest princezny z Walesu. Právě proto zde byly také vysázeny květiny bílé barvy (zejména bílé růže, narcisy a pomněnky), které odkazují na Dianiny slavné šaty Elvis od Catherine Walker.

I když tomu počasí zrovna dvakrát nepřálo a členové aristokracie se museli schovávat pod deštníky, prošli se zahradou a hlavní zahradník jim ukázal některé z Dianiných oblíbených květin. „Tato schůzka umožní princům, aby vzdali hold životu a práci jejich matky den před 20. výročím její smrti. Společně budeme přemítat nad významnými úspěchy princezny a nad tím, jak její odkaz stále v mnohém žije dál,“ uvedl mluvčí paláce.

K princům se připojila i Williamova manželka, vévodkyně Kate, která si pro tuto příležitost oblékla zelené šaty značky Prada. Sama sice princeznu Dianu neměla šanci poznat, přesto k ní podle svých slov vzhlíží. Její muž William má za to, že by měla jeho maminka Kate určitě moc ráda. „Byl bych velmi rád, kdyby se mohla s Catherine setkat a vidět, jak naše děti rostou. Mrzí mě, že se to nestane, že ji nikdy nepoznají,“ odhalil v nedávném rozhovoru pro časopis GQ a naznačil tak, jak mu Diana v životě chybí.

 

Fotogalerie
82 fotografií