Podle Lagerfeldových slov si oscarová hvězda u něj objednala pro letošní slavnostní večer šedé řasené šaty. „Byly s nimi hodně problémy, pořád trvala na úpravách, například změnách v oblasti živůtku. Když jsme všechno vyřešili a začali šít, volali mi z jejího týmu, že nemám v zakázce pokračovat. Prý našli někoho, kdo jim za róbu předvedenou na Oscarech dobře zaplatí. Meryl je sice parádní herečka, ale také pořádná chamtivka,“ svěřil se návrhář módnímu magazínu WWD s tím, že Chanel za nošení svých šatů zásadně neplatí.

Fotogalerie: Večerní róby z Oscarů 2017
135 fotografií

Šaty v hodnotě 2,5 milionu korun by ale zůstaly Meryl jako dar. „Jsou jí dělané na míru, už bychom je stejně neprodali,“ osvětluje Lagerfeld, který si je jistý, že kdyby herečce zaplatili, objevila se na Oscarech právě v jeho modelu.

V Hollywoodu už se dlouho šušká, že ty největší hvězdy berou za předvádění šatů na velkých akcích až 6 milionů korun. Agentka Meryl Streep sice celý příběh nepopřela, že by po Chanelu, respektive po Lagerfeldovi, chtěla peníze, to ale odmítá. „Bylo by to proti osobní etice Meryl Streep,“ uvedla Micaela Erlanger, odmítla však říct, proč tedy její klientka šaty odmítla.

Každopádně Meryl Streep už má o reklamu postaráno. Až se v noci na pondělí objeví v sále Dolby Theatre, kde se bude předávání Oscarů konat, všechny zraky budou upřeny jen na ni. Jaký model bude mít na sobě? Meryl Streep má šanci získat Oscara za hlavní roli v komedii Božská Florence.

Fotogalerie
59 fotografií