O smrti šedesátileté herečky informoval mluvčí její zdrcené rodiny Simon Halls. „S hlubokou lítostí oznamujeme, že Billie Lourd potvrzuje, že její milovaná matka Carrie Fisher odešla z toho světa v 8:55 ráno (17:55 středoevropského času),“ řekl. „Miloval ji celý svět a bude všem velmi scházet. Rodina děkuje za projevenou soustrast a modlitby,“ dodal.

Představitelka princezny Leiy zemřela čtyři dny poté, co prodělala na palubě letadla masivní infarkt, když se vracela domů do Los Angeles, aby s rodinou oslavila svátky. Srdce jí selhalo asi 15 minut před přistáním. Okamžitě jí byla poskytnuta první pomoc a po přistání byla převezena do nemocnice. Tam o její život lékaři bojovali čtyři dny, bohužel ale marně.

Před kamerou Carrie Fisher debutovala v roce 1975 v komedii Šampón. Poté studovala rok a půl herectví v Londýně. V Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia, která je dcerou Padmé Amidaly a Anakina Skywalkera. Do ságy se vrátila v roce 2015 v novém díle Star Wars: Síla se probouzí. Zahrála si také v romantické komedii Když Harry potkal Sally (1989) nebo v komedii Ženy (2008).

Letos v listopadu herečka vydala své memoáry, v nichž mimo jiné odhalila, že během natáčení Hvězdných válek udržovala milostný poměr s hercem Harrisonem Fordem, který ve filmu ztvárnil Hana Sola. Carrie tehdy bylo 19 let a ženatému Fordovi 33.

V minulosti napsala Fisher několik úspěšných knih, v nichž popisovala mimo jiné svůj boj se závislostí na kokainu a lécích i s psychickou chorobou.