Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Anděla Páně 2 přemohly Hvězdné války. Ale jen v tržbách, lidí přilákal víc

Autor: uni, ČTK - 
19. prosince 2016
15:40

Snímek Rogue One: Star Wars Story, který natočil režisér Gareth Edwards, ve víkendové tabulce nejúspěšnějších filmů v tuzemsku tržbami téměř 14,3 milionu korun překonal dosud vedoucí pohádku Anděl Páně 2. Snímek, který se odehrává krátce před událostmi Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje z roku 1977, o premiérovém víkendu navštívilo 93 000 lidí. Vyplývá to z dnešních údajů Unie filmových distributorů.

Pohádku Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha o víkendu sice vidělo přes 101 500 lidí, ale tržby, které rozhodují o pořadí, byly o více než 1,1 milionu korun nižší. Anděl Páně 2 již za tři týdny měl téměř 560 000 diváků a stane se zřejmě návštěvnicky nejúspěšnějším českým filmem roku 2016. Podle distribuční společnosti Falcon vede pohádka Anděl Páně 2 žebříček českých filmů podle návštěvnosti za první víkend po premiéře od roku 1992. Dosud mu kralovala komedie Babovřesky z roku 2013.

Na třetí místo se o víkendu dostal americký film Fantastická zvířata a kde je najít, jehož tržby již překročily 60 milionů korun. Na čtvrté příčce je stejně jako minulý týden Pařba o Vánocích. Americkou komedii o vánočním večírku, který se poněkud vymkne z rukou, navštívilo za dva týdny více než 36 000 lidí. Pátá příčka patří animovanému americkému snímku Trollové. Vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv, na tržbách zatím vydělali 21,5 milionu korun.

Video  Trailer k filmu Rogue One: Star Wars Story  - Falcon
Video se připravuje ...

Z českých filmů skončil v první dvacítce na jedenáctém místě animovaný film režisérky a výtvarnice Galiny Miklínové Lichožrouti, který zatím vidělo přes 268 000 diváků. Na dvanáctém místě následuje komedie Bezva ženská na krku a na čtrnácté příčce se umístil romantický příběh Pohádky pro Emu režiséra Rudolfa Havlíka.

Ve čtvrtek dorazí do tuzemských kin česká komedie Manžel na hodinu, pokračování snímku režiséra Tomáše Svobody Hodinový manžel. Z dalších novinek se objeví americký animovaný snímek Zpívej, drama Collateral Beauty: Druhá šance v hlavní roli s Willem Smithem a francouzská komedie Špinavej kšeft.

Vicnezprace ( 29. prosince 2016 09:23 )

http://www.vicnezprace.cz/2016/12/29/andel-pane-miri-mezi-pohadkove-stalice/

Zobrazit celou diskusi