Horký kandidát na prestižní filmovou cenu Oscar a známý sukničkář si za svou dlouhou kariéru střihl už opravdu hodně rolí. Zazářil jako záletný Romeo, agent CIA či zakladatel známé FBI. A teď by si také rád zahrál jednoho velikána ruských dějin.

„Myslím, že by mělo být víc filmů z ruské historie, protože tu je hodně příběhů hodných Shakespeara,“ prozradil svou touhu německému listu Die Welt. Dále uvedl, že třeba takový Putinův svět je opravdu zajímavý. „Putin by mohl být velmi, velmi, velmi zajímavý. Rád bych si ho zahrál,“ řekl a pokračoval:Lenin by byla také zajímavá role. Rád bych také zazářil jako Rasputin.“

Jakmile se o jeho přání dozvědělo ruské filmové studio Lenfilm, roli vůdce Bolševické strany mu přislíbilo.

To, ovšem, rozlítilo stranu Petrohradských komunistů, kteří okamžitě začali protestovat! Podle nich by měl Lenina hrát Rus! „Poslali jsme dopis Lenfilmu a řekli jim, že takový krok by vyvolal protestní akce. Vyvolali bychom akce veřejné neposlušnosti poblíž vstupu do Lenfilmu a nenechali bychom je tam přijít. Měli by pro tuto roli zvolit ruského herce,“ řekl Sergej Malinkovič, vůdce petrohradských komunistů, který je svými protesty proslulý.

Představa DiCapria jako Lenina ale nadchla hvězdy ruského filmového průmyslu. „DiCaprio je dobrý umělec,“ řekl Vladimir Bortko, ruský filmový režisér a scénárista anglickému serveru The Telegraph.

Mluvčí studií Lenfilm doufá, že projekt bude pokračovat i přes námitky komunistické strany. DiCaprio má přitom ruské kořeny! Jeho babička pochází z Ruska.

Fotogalerie
6 fotografií