Jolie v britském parlamentu prohlásila, že teroristé z ISIS používají znásilnění jako nejmocnější zbraň. Vyprávěla, jak při svých cestách, které podniká v rámci boje za lidská práva, vyslechla příběhy dívek, kterým bylo sotva sedm a které džihádisté brutálně znásilnili.

Džihádisté jsou podle ní nejagresivnější teroristickou skupinou světa. Znásilnění se mezi muži z Islámského státu stalo jakousi taktikou. Vloni totiž džihádisté znásilnění přijali jako součást kultury a ospravedlnili si ho i v Koránu.

„Pamatuju si na jednu malou dívenku, bylo jí tak sedm nebo osm. Houpala se pořád dopředu a dozadu, zírala do zdi a po tvářích jí tekly slzy. To vše, protože ji několikrát brutálně znásilnili. Nesměli jste na ni promluvit ani sáhnout... připadala jsem si zoufale bezmocná,“ vyprávěla Angelina se slzami v očích.

Angelina je totiž nejen herečka, ale i vášnivá aktivistka. S manželem Bradem Pittem adoptovali několik dětí z chudých a znevýhodněných zemí. Angelina sama objíždí problémové části planety a snaží se jejich lidem pomoci. Své zážitky pak tlumočí lidem, kteří mají možnost se situací lidí v těžkých podmínkách něco udělat.

Fotogalerie
7 fotografií