Své poslední dny strávil Robin Williams v paranoidním šílenství. Schovával svoji sbírku hodinek do ponožek a chtěl je nechat u svého přítele v úschově. Herec také trpěl nespavostí a úzkostí.

Čtyřiadvacet hodin před svou smrtí strávil zběsilým hledáním léků na internetu v domnění, že trpí nějakými dalšími nemocemi. Posmrtné vyšetření ukázalo, že nebyl daleko od pravdy. Zjistilo se, že herec trpěl stařeckou demencí. Ta také mohla zapříčinit bizarní chování, zmatky a stavy úzkosti, se kterými herec bojoval.

Podle psychologa Anjula Mutanda herec zřejmě trpěl pocitem ohrožení. Ten ho také pravděpodobně dovedl k sebevraždě. Posmrtné vyšetření prokázalo, že ve svých posledních 24 hodinách Williams nebyl nadopovaný drogami nebo alkoholem. V jeho krvi se našly stopy po lécích na Parkinsonovu chorobu a depresi.

V jeho bytě se však společně s jeho tělem našla lahev silného léku na léčbu schizofrenie a bipolárních poruch. Tyto medikamenty mu předepsali týden před jeho smrtí. To naznačuje, že jeho symptomy se pravděpodobně měnily. Herec si také řezal zápěstí, krev potom v koupelně umyl. Svou poslední noc strávil se svou manželkou Susan Schneider v jejich kalifornském bytě.

Robin Williams se oběsil v srpnu 2014 na pásku. Zpráva o jeho smrti se nedotkla pouze jeho fanoušků. Byl velmi oblíbený i v okruhu svých hereckých kolegů.

Fotogalerie
7 fotografií