Bieber zjevně narazil do dodávky a pak se začal prát. "Vyšetřování ukázalo, že po srážce došlo k fyzické potyčce mezi řidičem ATV a cestujícím v dodávce," řekl stanici CNN místní policejní mluvčí. O nějakém zranění se nezmínil. Nehoda se stala na silnici v provincii Ontario poblíž města Stratford, kde zpěvák žije.

Zpěvákův právník Brian Greenspan řekl, že incident vyprovokoval paparazzi. "Klidný víkendový pobyt Justina Biebera a (jeho přítelkyně) Seleny Gomezové v ústraní Stratfordu bohužel narušila nežádoucí přítomnost paparazziho. To bohužel vyústilo v obvinění z nebezpečného řízení a napadení," uvedl podle BBC Greenspan v prohlášení. 

Dvacetiletý Bieber coby dívčí idol plní svými skandály a konflikty se zákonem v poslední době stránky časopisů a novin často. Například v červenci jiný soud Bieberovi uložil za házení vajíček na sousedův dům dvouletý podmínečný trest, veřejně prospěšné práce, pokutu a také kurzy zvládání hněvu. 

Rovněž v červenci zpěvák podle všeho unikl potížím za lednový let z Kanady do USA soukromým letadlem, na jehož palubě se prý bez zábran kouřila marihuana. Americký Federální úřadu pro letectví (FAA), který případ vyšetřoval, ale žádné nepřístojnosti nezjistil. 

Měl se také zodpovídat před soudem ve Spojených státech kvůli lednovému řízení v Miami bez platného řidičského průkazu a pod vlivem alkoholu a drog. V polovině srpna se však dohodl s obžalobou na zastavení stíhání. V rámci dohody se přiznal k méně závažným proviněním: k bezohledné jízdě a že se bránil zatčení. Také slíbil zaslat 50.000 dolarů (přes milion Kč) na charitativní účely, podrobit se dvanáctihodinovému kurzu sebeovládání a zaplatit pokutu 500 dolarů.