Dceru známého organizátora charitativních akcí našel její muž mrtvou 7. dubna ve společném domě poblíž Wrothamu v jihoanglickém hrabství Kent. Lékaři nebyli s to po prvním ohledání těla určit přesnou příčinu úmrtí a policie na základě jejich posudku nepředpokládala cizí zavinění.

Následné vyšetřování naznačilo velkou pravděpodobnost předávkování narkotiky. Manžel Peaches, anglický hudebník Thomas Cohen, při dnešním soudním slyšení v anlickém Gravesendu podle agentury DPA uvedl, že jeho choť byla závislá na heroinu, ale dva a půl roku před svou smrtí brala metadon.

Tento syntetický opioid se v lékařství využívá pro léčbu závislosti na drogách. Letos v únoru nicméně mladá britská modelka, spisovatelka a televizní moderátorka podle Cohena opět začala heroin užívat.

Drogu měla prý schovanou na půdě jejich domu. Vyšetřování koronerem je v Británii obvykle zahajováno v případech s náhlým, násilným nebo nejasným úmrtím. Peaches Geldolfová měla s Thomasem Cohenem dva syny. Její matka, televizní moderátorka Paula Yatesová, zemřela 41letá v roce 2000 rovněž na předávkování heroinem. Svou kariéru v médiích Peaches zahájila už v 15 letech, kdy začala psát sloupky pro časopis Elle. Později spolupracovala jako autorka s dalšími periodiky a moderovala v televizi, byla rovněž příležitostnou modelkou a diskžokejkou.

V Británii byla známá i díky neustávajícímu zájmu bulvárních médií. Dvaašedesátiletý Geldof se proslavil v 70. letech jako člen punkrockové skupiny The Boomtown Rats a později jako pořadatel obřích charitativních koncertů Live Aid a Live 8. Britská královna Alžběta II. ho v roce 1986 pasovala na rytíře, byl rovněž navržen na Nobelovu cenu za mír.