Kate Moss nebyla jedinou modelkou, která dostala pozvánku na pohádkový večer na hradě Windsor. Přišla také modelka Cara Delevingne, herečky Cate Blanchette, Emma Watson nebo Helena Bonham Carter. Mezi pozvanými byl také představitel Sherlocka Benedict Cumberbatch, královský dvorní fotograf Mario Testino či módní návrhář Ralph Lauren.

Přestože mnozí mohli být zklamáni, že se nesetkali s okouzlující vévodkyní Kate, která dala přednost mateřským povinnostem doma s Georgem, její choť William ji se svým odzbrojujícím jemným šarmem a věčným ostýchavým ruměncem na tváři zastoupil. Konverzoval s modelkami a herečkami, hlavní hvězdou byl však návrhář Ralph Lauren (74), který se stal sponzorem nového centra pro výzkum a léčbu rakoviny prsu.

William, který byl stejně jako mnoho ostatních oblečen do obleku právě od Ralpha Laurena, zahájil slavnostní večer přípitkem v historickém Warterloo sálu, který byl postaven na počest britského vítězství na Napoleonem v roce 1815.

Slavnému návrháři, který dorazil se svou ženou, se hned omluvil za nepřítomnost své manželky. „Je mi líto, že tu moje žena není. Zřejmě byste raději viděli ji než mě,“ nechal se slyšet William. Návrhář, který jen zřídkakdy opouští USA, ho okamžitě vyvedl z omylu.

Všech 200 hostů se následně odebralo k večeři, která byla podávána ve velkém sále, kde byly připraveny dvě řady krásně prostřených stolů. William usedl naproti Ralphu Laurenovi, který měl po levé straně herečku Cate Blanchette. Nedaleko nich usedl manželský pár amerických miliardářů Kochových, kteří jsou taktéž štědrými filantropy.

„Je skvělé, že jste se nás rozhodl podpořit. Pro nemocnici to bude velmi významné,“ řekl návrháři William. „Hledal jsem podobné projekty, které bych mohl podpořit,“ odvětil návrhář. William se jen usmál a dodal: „Vybral jste si velmi moudře.“

Poté se William dal do řeči se seriálovým Sherlockem Benedictem Cumberbatchem a odhalil se jako jeho fanoušek. Na konci večera se omlouval, že s ním strávil tolik času v družném hovoru.

Co se podávalo?

Předkrm:
Uzený losos s jablkovým pyré s hrubým pepřem na salátu ze zelených fazolek a mladého hrášku

Hlavní chod:
Pečený filet z hovězí svíčkové s karamelizovanou šalotkou a estragonovým máslem, s pomerančovým lehce dušeným salátem, anglickým chřestem, brambory a bylinkovým pestem

Puding
Čokoládový a slaný karamelový dortík se zmrzlinou a zkaramelizovanými banány.