Svoji profesionální kariéru začal v roce 1988 v New Yorku. Svého oponenta knockoutoval už v prvním kole. S dalšími zápasy přibývalo úspěchů a Morrisonova hvězda stoupala výš a výš. O rok později si mladého boxera všiml hollywoodský herec Sylvester Stallone, který se rozhodl, že talentovaného bijce obsadí do pátého dílu filmové série Rocky.

Rocky V z něj udělal megahvězdu

Tommy Morrison tak paradoxně proslul nejvíce jako Tommy „Kulomet“ Gunn, mladý a horlivý boxer, kterému dělal trenéra samotný Rocky Balboa. Z Morrisona se tak stala hvězda, která přerostla ze známého sportovce v mezinárodní celebritu.

Stal se mistrem těžké váhy

V roce 1993 po lítém souboji s Georgem Foremanem získal Morrison titul mistra světa v boxu v těžké váze. Nikdo tak už nepochyboval, že umí boxovat i mimo filmový ring. Jenže o tři roky později přišla zdrcující zpráva. Před zápasem v Las Vegas Morrison zjistil, že je HIV pozitivní.

HIV mu pohřbilo kariéru

Od té doby to šlo s boxerem z kopce. Snažil se tvrdit, že není HIV pozitivní, ale svolení znovu zápasit již nedostal. Podařilo se mu to až o několik let později v Západní Virginii. Jeho kariéra šla ke dnu, ale zaznamenal během ní několik velkých úspěchů. Měl bilanci 49 vítězství, tři porážky a jedna remíza.

Problémy s drogami

Od roku 1993 měl boxer velké problémy se zákonem. Několikrát byl obviněn z napadení, držení omamných látek i řízení pod vlivem drog. Právě ony se mu staly osudnými a v kombinaci se smrtícím virem Morrisona postupně zabíjely. Boxer a herec nakonec podlehl AIDS letos 1. září.

Fotogalerie
6 fotografií