Po tom, co se v říjnu loňského roku provalil manželův románek s o 17 let mladší milenkou Miluší (40), se kterou dokonce Patejdl počal syna, se jí zhroutil život jako domeček z karet. Nevěra přišla totiž po dlouhých 31 letech manželství a Alena nenacházela slova. Po čase promluvila pro týdeník Život. Odpustila už svému manželovi?

V loňském roce v říjnu proběhla informace o tom, že muzikant Vašo Patejdl nežije až v tak šťastném manželství s Alenou, jak by se mohlo zdát. Nejméně čtyři roky totiž skrýval svou milenku Miluši, která pochází z Čech. Důkazem byly fotografie, na kterých Patejdl vychází ze společného bytu s Miluší a se synem Benjaminem. Po provalení aféry nejprve oba manželé mlčeli, první z nich pak promluvil člen Elánu. "Chceme se v klidu, rozumně domluvit a najít přátelskou a korektní dohodu na východisko," řekl hudebník.

Jeho manželka promluvila až nyní. Nevěra ji zasáhla na plné čáře. "Bylo to jako blesk z čistého nebe," promluvila Patejdlova manželka Alena, která tvrdí, že dnes je už se vším vyrovnaná. "Dokonce jsem v sobě objevila sílu jít dál," dodává Alena. Podvedená manželka přiznává, že nevěrného manžela ze svého života vygumovat nedokáže a že hudebník na svou rodinu nezapomíná.

"Stále je s námi v kontaktu a pomáhá nám vždy, když to potřebujeme. Jestli to tak zůstane, netuším. Myslím, že popularitě jsme zaplatili svou daň. Bohužel, nejsme první ani poslední," konstatuje s odstupem času Alena. Ta v současnosti pracuje jako nezávislá manažerka a tak se bude moci naplno věnovat své profesi. "Bez elánu by to určitě nešlo, ten jsem dostala do vínku hlavně od mámy. Zdrojem mého optimismu je nejen rodina, ale i moji nejbližší přátelé. S nimi nikdy nejsem sama," uzavřela.