Angelina Jolie budí dojem úspěšné, sebevědomé ženy. Ale je přece jen něco, na co by si mohla postěžovat, něco jí chybí. Nemá prý žádnou dívčí kamarádku. "Nejsem příliš společenská," vysvětluje herečka. Snad jen u zpěvačky Gwen Stefani se občas zastaví na pokec - mají totiž děti ve stejném věku. Opravdu si prý však popovídá pouze se svým partnerem Bradem Pittem. "Nemám příliš přátel na poklábosení. On je opravdu jedinou osobou, se kterou mluvím."

Možná jí v hledání kamarádek nepřidává její pověst drsňačky a divoká minulost. Donedávna také byla značně vytíženou herečkou. Nyní se ze záře reflektorů stáhla více do ústranní a věnuje se spíš jiným činnostem.

Angelina Jolie na obálce magazínu Marie Claire
Autor: Reprofoto: Marie Claire

"Jednoho dne jsem se vzbudila a uvědomila si: Bože, jsem herečka. Ale nemyslím si, že jsem jí chtěla být. Myslím, že to po mně chtěla spíš moje matka," přemítá Angelina. O své mamince, která podlehla rakovině, mluví v poslední době poměrně často, stejně tak o své rodině, za kterou je vděčná. I díky ní se výrazně zklidnila. "Ale není příliš pozdě být někým jiným?" ptá se sama sebe.

Angelina vypadla z divokého hollywoodského kolotoče a přemýšlí, co dál. A když si o tom nemá s kým pokecat, jsou tu vždy minimálně média, která ji vyslechnou - jako třeba časopis Marie Claire, pro který se americká herečka rozpovídala tentokrát.

Fotogalerie
13 fotografií