Na večírku byla z rodiny úspěšného podnikatele pouze Bransonova matka Eve (90), ostatní z rodiny trávili večer nedaleko. Eve se vesele bavila s hosty, kteří sídlo pokládají za výtečnou destinaci k dovolené. Multimiliardář ho také ochotně dával k dispozici. Mezi nimi byla i slavná herečka Kate Winslet.

Během párty několikrát v dálce zahřmělo, ale společnost tomu nevěnovala nijak zvláštní pozornost, pod střechou se cítili v bezpečí. To, co však následovalo, je všechny donutilo z luxusního ráje uprchnout.

Do domu udeřil blesk, který okamžitě zapálil slaměnou střechu. Ačkoliv mnoho hostů vzalo nohy na ramena, Kate Winslet se ještě s pár odvážlivci zachovala jako hrdinka. Devadesátiletá Eve by se bez pomoci ven včas nedostala, a přestože rodina do domu okamžitě běžela, bez zásahu herečky by mohla mít událost tragický konec. Naštěstí se však nikomu nic nestalo.

Shořely vzpomínky

Na domu jsou však několikamilionové škody. Pro Bransona, jehož majetek činí v přepočtu asi 130 miliard korun, je to však záležitostí spíš citovou. Dům chtějí dát co nejdřív do pořádku, ale spálené cennosti jim nikdo nenahradí. Branson si zakládal zejména na fotografiích.

Fotogalerie
4 fotografie