Nejvlivnější britská žena a miliardářka Joan Rowlingová zjistila pravdu o historii své rodiny v televizním pořadu Who do you think you are? (Kdo si myslíš, že jsi?). Jeho autoři si zvou známé osobnosti a odhalují jim překvapivá místa v jejich rodokmenu.

"Jsem vážně překvapená vysokým počtem žen v historii naší rodiny, které vychovávaly své děti samy," přiznala Rowlingová. Dozvěděla, že její prababička Lizzie, praprababička Salomé a dokonce i prapraprababička Christine vychovávaly své děti také bez manžela. Svobodnou matkou byla i babička z matčiny strany. Rodiče oblíbené spisovatelky však své dvě dcery vychovávali společně.

Joan Rowlingová má za sebou dvě manželství a vychovává dcery Jessicu a Mackenzie a syna Davida. Stala se prezidentkou charitativní organizace Gingerbread, která pomáhá neúplným rodinám s pouze jedním rodičem.

První díl ságy o Harrym Potterovi, který z ní udělal miliardářku, napsala Rowlingová v průběhu svého prvního rozvodu, krátce po narození své první dcery. Filmová verze závěrečného dílu Harry Potter a relikvie smrti 2. právě trhá rekordy ve světových kinech.

Fotogalerie
6 fotografií