Farrell vystoupil ve středu v Petrohradu a ve čtvrtek měl letět do Itálie, kde jej čekalo televizní vystoupení. Před koncertem i po něm si údajně stěžoval na potíže s dýcháním. Ráno byl nalezen mrtvý v posteli ve svém hotelovém pokoji. Podle jeho agenta Johna Seina hvězda zemřela na srdeční slabost.

Vystoupení i u nás

Umělec pocházející z antilského ostrova Aruba začal kariéru v Nizozemsku jako diskžokej a tanečník. V roce 1976 se připojil ke skupině Boney M., kterou založil německý producent Frank Farian. Formace, kterou tvořily ještě zpěvačky Marcia Barrett (62), Liz Mitchell (58) a Maizie Williams (59), prodala více než 150 milionů alb. Mezi nejslavnější hity patří Rivers of Babylon, Rasputin nebo Daddy Cool.

Boney M koncertovali i v České republice. V roce 1978 byli jednou z prvních západoevropských skupin, které mohly oficiálně vystoupit v Sovětském svazu. Na pozvání tehdejšího sovětského vůdce Leonida Brežněva vystoupili přímo na Rudém náměstí pro přibližně tři tisíce lidí.

Po rozpadu skupiny v roce 1986 pokračoval Farrell na sólové dráze. Při svých vystoupeních i nadále používal blyštivé kostýmy a extravagantní taneční choreografie, kterými zářil při koncertování s Boney M.