Houslistka přiletí z Londýna do Prahy s tříčlenným týmem 16. října. Cestuje pod svým občanským jménem Vanessa-Mae Nicholson a kromě letenek pro její tři kolegy musí pořádající firma najít takovou leteckou společnost, která povolí na palubě letadla přímo v kabině pro cestující přítomnost malého pejska.

„Původně její promotér informoval, že přicestuje se dvěma psy větších plemen, ještě že je to jen takhle,“ řekla Blesku Květa Havelková ze společnosti JVC Group.

Koncert v hotelu

Tím ale problémy nekončí. Vanessa totiž bude koncertovat s 12 člennou smyčcovou sekcí, jejíž členové byli vybráni z řad českých filharmoniků. A houslistka s nimi chce zkoušet přímo v hotelu. „Kromě toho, že musí mít prezidentské apartmá, kam se vejde 20 lidí i s nástroji, se tak dá očekávat, že kvůli jejich sehrávání bude mít celý hotel pěkný koncert. Hotelové pokoje totiž bývají utlumené, co se týká zvuku z chodeb dovnitř pokoje, ale zevnitř z pokoje ven bývá dost slyšet,“ dodala Havelková s tím, že v jednání jsou pražské hotely Mandarin Oriental a Hilton.

Fotogalerie
3 fotografie