Atraktivní vyšetřovatelka dnes zřejmě nepřišla do strašnického krematoria pracovně, jak tomu bývá při vyšetřování vražd (kriminalisté se objevili například na pohřbech obětí taxivraha), ale z osobních důvodů. Byla totiž mezi pozvanými, nebo si to alespoň myslela.

Na sobě ani tentokrát neměla uniformu, ale policii ostudu na módním poli rozhodně neudělala. Na pohřeb zvolila černé minišaty a střevíce s jehlovými podpatky. Tvář zakryla černými brýlemi. Doprovázel ji mladý vyšetřovatel, i ten oblékl tmavé sako a nasadil sluneční brýle.

Z jakého důvodu si na však kriminalistka na poslední rozloučení s Ivetou Bartošovou přinesla kameru, jasné není. Chtěla-li přeci jen na pohřbu "pracovat" a pořizovat z něj nějaký záznam, byla jí její snaha k ničemu.

Když spolu s kolegou dorazila k hlavnímu vchodu do obřadní síně a řekla, že jsou pozvaní, poslali ji bodyguardi k vedlejšímu vstupu pro pozůstalé, protože hlavní bránu z důvodu ochrany soukromí zcela uzavřeli.

Ani tam ale policisté nepochodili. Po dlouhé debatě s ochrankou, která ani neměla žádný seznam pozvaných hostů, se po chvíli nerozhodného postávání rozhodli k třetímu pokusu a vydali se k zadnímu vjezdu pro auta. "Do háje, kudy tam máme teda vlézt," rozčilovala se vyšetřovatelka. I odtud se ale vrátili s nepořízenou, a tak nakonec rozčileně odešli.

Rudovlasá kriminalistka vyšetřuje Ivetinu sebevraždu od prvního dne a není ani vyloučeno, že měla v minulosti na starosti vyšetřování některých konfliktů spojených s jejím okolím. Podle informací Blesku také o víkendu prošla společně se svědkyní, která viděla Bartošovou naposledy živou, celou trasu, kudy šla zpěvačka na trať vstříc své smrti.