Obřad začal přesně ve 14.30 odpoledne v malé obřadní síň strašnického krematoria. Smuteční hosté složeni z členů Rychtářova klanu byli jediní, kdo se do síně, kam vešli zadním vchodem, dostal.

Několik minut hrály Ivetiny skladby, včetně Tiché písně, kterou Iveta považovala za svou hymnu. Mezitím nad rakví řečnil říčanský farář Pavel Vácha, kterého už dopoledne v bílé sutaně a s nagelovanými vlasy přivezl do Uhříněvsi Rychtářův syn Jan.

Když se ve 14:50 síní rozezněla Ivetina píseň Dej mi ruku, kterou si mimo jiné Jan Rychtář pouštěl dnes dopoledne v autě, rakev s ostatky slavné zpěvačky zajela dovnitř.

Vdovec Josef Rychtář celý obřad proplakal. Když poslední rozloučení s Ivetou skončilo, Rychtář přistoupil ke katafalku se zesnulou manželkou a opakovaně hladil dřevěnou rakev. Z celého obřadu si nechal na památku pořídit záznam.

Pohřbili ji cizí lidé

Přísně střeženému pohřbu ovšem předcházelo divadlo, které si zpěvačka s téměř třicetiletou pěveckou kariérou, nezasloužila. Josef Rychtář se rozhodl pohřbít Ivetu za přítomnosti své matky, sestry, neteře, švagra, kamaráda, najatého faráře, bandy několika statných bodyguardů, záchranářů a několika policejních příslušníků. Loučili se s ní tedy lidé, kteří Ivetu vůbec neznali...

Video
Video se připravuje ...

Rychtář s rodinou odjel na pohřeb: Veze ho kolona ochranky a policie! Blesk.cz

Asi hodinu před samotným pohřbem pro Rychtářův klan přijela velká černá dodávka doprovázená dvěma černými vozy Audi. Bodyguardi pod vedením VIP strážce Zdeňka Zahradníka vedli postupně každého člena zvlášť do dodávky. Přitom je zakrývali roztaženými černými deštníky. Scéna jako z pražské návštěvy slavného zpěváka Michaela Jacksona.

Pohřeb bez syna, matky i celebrit

Oproti tomu její vlastní rodina se s Ivetou loučila v tichosti. Maminka Svatava dnes nedala o sobě vůbec znát. Ivetin syn Artur trávil celé dopoledne ve škole a zrovna ve chvíli, když pohřeb jeho matky skončil, přišel domů. Celou dobu přitom neztrácel úsměv ze rtů. Jako by se bránil svému smutku.

Rychtář upřel také Ivetiným fanouškům možnost rozloučit se se svou milovanou zpěvačkou, ač původně sliboval, že kvůli nim udělá pohřeb veřejný. Tím je naštval, a tak se do strašnického krematoria nakonec dostavilo jen pár zvědavců, hrstka fanoušků od věku 65 let a výš a několik novinářů.

S Bartošovou se kvůli Rychtářovým manévrům před pohřbem nepřišel rozloučit ani jediný ze slavných kolegů a kamarádů. Jediný, kdo se ukázal, byl finalista Superstar Jan Bendig se svým přítelem. Až po skončení obřadu dorazil do Strašnic Ivetin ochránce Zdeněk Macura, kterého doprovodila jeho přítelkyně, týraná žena Vlaďka. Nejdřív se zastavili v hovoru s Ivetiným fanouškem, který obviňoval Rychtáře z podílu na Ivetině smrti, poté se před smuteční síní dostal do sporu s fanynkou Dianou.

Video
Video se připravuje ...

Na pohřbu se objevil také Zdeněk Macura, který však přišel až po obřadu Maria Rusinova

Rychtář dosáhl svého

Josef Rychtář Ivetě Bartošové podle některých zkazil nejen poslední roky jejího života, ve finále udělal frašku i z jejího pohřbu. Místo důstojného rozloučení dělal vše proto, aby strhl veškerou pozornost na sebe. Jeho "patnáct minut slávy" tak bylo dnešním pohřbem neslavně završeno...

PODROBNÝ ONLINE PŘENOS Z POSLEDNÍHO ROZLOUČENÍ SE ZPĚVAČKOU IVETOU BARTOŠOVOU NAJDETE ZDE>>>