Čtyři dny po smrti své matky Ivety Bartošové se Artur Štaidl sebral a vyrazil do Říčan. V jeho hledáčku tentokrát ale nebyl Josef Rychtář. Artur přijel navštívit své bývalé sousedy z Říčan, kde si Iveta před třinácti lety pronajala vilu poté, co odešla od Ladislava Štaidla.

S nimi si Artur vytvořil tak blízký vztah, že je dnes dokonce považuje skoro za své prarodiče. „Manžel byl pro něho na zastávce. Přivedli jsme si ho, aby přišel na jiné myšlenky z toho prostředí. Bylo to čerstvé. Artura milujeme, je stále velmi smutný. Vždyť je to máma, ať už bylo, jak to bylo,“ prozradila deníku Plus Jeden Den sousedka Mária Burešová.

Bylo to minulou sobotu. Neříkal vůbec nic. Až po obědě, když přišla dcera a vnučka, tak se ho zeptala, jestli se můžou chovat jako vždycky nebo jestli chce, aby tu byl klid. A on řekl – už jsem se vyspal u babičky, tak si můžeme v klidu povídat,“ přiznala sousedka.

O tom, co se stalo Ivetě, s Arturem ale nemluvili. Už tak je pro něj celá situace dost zdrcující, a tak mu nechtěli ještě více ubližovat. I přes všechny Ivetiny pády, kterých byl Artur svědkem, svou maminku velmi miloval. Po ztrátě svého nejbližšího člověka tedy nejspíš potřeboval obejmutí ženy, která se o něj v jeho dětství starala jako o vlastního.