Přestože vdovec Josef Rychtář rozeslal všem nejbližším příbuzným esemesku s pozvánkou na dnešní pohřeb zpěvačky Ivety Bartošové, která ukončila svůj život před 14 dny, 29. dubna, skokem pod vlak v pražské Uhříněvsi, stále není jisté, jestli matka Svatava, sourozenci Ivana a Lumír a syn Artur na pohřeb dorazí. Ve společném prohlášení totiž uvedli, že trvají na soukromém uzavřeném pohřbu v Ivetině rodném Frenštátu pod Radhoštěm.

Pohřeb bude soukromý, ale bude v malé síni pražského krematoria ve Strašnicích. Bude přísně střežení VIP ochrankou a jisté je pouze to, že přijde vdovec Rychtář zřejmě v doprovodu svých synů Josefa a hlavně Jana, který je Rychtářovi od smrti Ivety Bartošové velkou oporou a podílel se i na zařizování posledního rozloučení.

Podle informací Blesk.cz začne pohřeb nejdříve ve 14:40 hodin, tedy poté, až ve Strašnicích proběhnout všechny smuteční rozloučení. Ivetin syn Artur proto ráno zamířil do školy. Je však možné, že z výuky odejde dřív, aby poslední rozloučení se svou maminkou stihl. Anebo také ne...

Během pohřbu zazní Ivetiny nejoblíbenější písně. Rakev s ostatky Bartošové je podle informací Blesku zapečetěna. „Pozůstalí si zesnulou nebudou moci prohlédnout. Pokud by o to vdovec projevil zájem, musel by o to požádat úřední cestou. Tím by ale došlo k časovým průtahům,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj. „Iveta Bartošová je oblečena do šedohnědého kostýmu,“ dodal.

Po obřadu, který bude trvat přibližně půl hodiny, dojde ke kremaci. Josef Rychtář si bude moci urnu vyzvednout zhruba 2,5 hodiny poté. Kde pak popel své manželky uloží, není zatím jasné.

INFORMACE, FOTKY A EXKLUZIVNĚ TAKÉ ONLINE VIDEO PŘENOS Z POHŘBU IVETY BARTOŠOVÉ (†48)
NA BLESK.CZ!