Vdovec Josef Rychtář (56) naplánoval s pracovníky krematoria pohřeb až na pozdní odpolední hodinu. Až poté, co v malé síni proběhnou všechny pohřby.

Začátek obřadu je předběžně plánovaný na 14:40. Do síně ochranka z firmy V.I.P. Service, kterou vlastní Zdeněk Zahradník, vpustí jen hosty, kteří budou na seznamu.

Rakev je zapečetěna

Rakev s ostatky Bartošové je podle informací Blesku zapečetěna. „Pozůstalí si zesnulou nebudou moci prohlédnout. Pokud by o to vdovec projevil zájem, musel by o to požádat úřední cestou. Tím by ale došlo k časovým průtahům,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj. „Iveta Bartošová je oblečena do šedohnědého kostýmu,“ dodal.

Dojde ke kremaci

Po obřadu, který bude trvat zhruba půl hodiny, dojde ke kremaci. Josef Rychtář si bude moci urnu vyzvednout zhruba 2,5 hodiny poté. Kde pak popel své manželky uloží, není zatím jasné.

Zazní tři Ivetiny písně!

Během pohřbu zazní z reproduktorů tři písně Ivety Bartošové. Podle informací to bude song Noc je království, který natočila před dvěma roky a nebo píseň S tebou se neloučím.

Jde o duet, který v roce 2010 nazpívala se svým tehdejším spolupracovníkem Jarkem Šimkem (40). „Dáme si poslední polibek v tomhle světě, na rozloučenou,“ zní v jeho závěru. Z toho až mrazí.

Kdo dorazí z rodiny?

Na pohřeb pouze v kruhu rodinném pozval Josef Rychtář rodinu Ivety Bartošové přes SMSky. Synovi zpěvačky Arturovi (17), jeho otci Ladislavu Štaidlovi (69), mamince Ivety Svatavě (74) a sourozencům Ivaně (48) a Lumírovi (50) napsal v polovině minulého týdne, že poslední rozloučení proběhne pouze v rodinném kruhu. „Nikdo mu ale do neděle neodpověděl, jestli dorazí,“ řekl Blesku zdroj z okolí Rychtáře. Přijde se s mámou alespoň rozloučit syn Artur?

Možné komplikace

Strýc vdovce Miroslav Rychtář vyvrátil možnost, že by Josef po pohřbu uložil urnu s popelem Ivety právě do hrobu v Říčanech. To podle něj nepřipadá v úvahu. „I když je mi jí nesmírně líto, neznali jsme se a já nedopustím, aby ji tam uložil. Josef si může říkat, co chce, ale já mám k tomu hrobu všechny doklady. Já bych ho snad zabil, kdyby ji tam dal,“ prohlásil Miroslav.

INFORMACE, FOTKY A EXKLUZIVNĚ TAKÉ ONLINE VIDEO PŘENOS Z POHŘBU IVETY BARTOŠOVÉ (†48)
NA BLESK.CZ!