Dům pod kotrolou

Redaktoři Blesku se ještě za zpěvaččina života několikrát na vlastní oči přesvědčili, že Rychtář na odchodu nikdy nezapomněl zakódovat celý dům. O manželčině odchodu se proto vždy okamžitě dozvěděl a mohl reagovat. Bylo tomu tak i osudného úterního dopoledne 29. dubna, kdy se Josef vrátil z policejního výslechu. „Když dorazil domů, přesně věděl, v kolik odešla. Vydal se hned na železniční trať. Bohužel špatnou stranou... Na Ivetu tak nenarazil,“ potvrdil zdroj z Rychtářova okolí, že Bartošová byla pod dozorem.

Mobil na firmu

„Na záznamu zvonku ani kamer nebylo zaznamenáno, že by u domu někdo zvonil,“ přiznal sám Rychtář. Dokonce měl přehled i o tom, s kým Iveta telefonuje! „Mobilní tarif měla Iveta psaný na Rychtářovu firmu, a tak si mohl Josef kdykoliv vyhledat historii telefonátů i esemesek přímo u operátora,“ prozradil zdroj, s kterým Iveta komunikovala v posledních dnech.

Přiznání na kameru

A totéž de facto to potvrdil i Rychtář sám v živém vstupu pro Novu večer po Ivetině sebevraždě. Jakmile byl konfrontován se zoufalými esemeskami, které jeho žena posílala svým známým, s jistotou v hlase pravil: „Iveta žádné takovéto zprávy ze svého telefonu neposílala. A to mohu z výpisů doložit. Žádné zprávy, které by zpochybňovaly naše manželství, kde by nějakým způsobem volala o pomoc, že třeba je se mnou nespokojená, tak žádné takové zprávy se nestaly. Nevím, kde média takové informace berou, ale rozhodně se nezakládají na pravdě.“

Zpěvačka o šmírování věděla

O manželových praktikách Iveta moc dobře věděla. Nasvědčoval tomu i způsob jejího vyjadřování. Když s někým telefonovala, mluvila v náznacích nebo dokonce používala hesla.

„Já se bojím mluvit. Potřebovala bych tě u mě doma. Potřebuju, abys zkontroloval ty věci, které nejsou v pořádku. Je potřeba, aby tady nebyl můj manžel,“ zněl jeden z jejích posledních prosebných telefonátů jednomu z přátel.

I v psaní SMS zpráv byla víc než opatrná. „Je možné, abys přijel? Budu ti vděčná. Vím, že je to narychlo. Můžeme to ještě udělat podle Tebe. Heslo Starosta, kdyby to teď šlo,“ psala kamarádovi krátce před svými 48. narozeninami začátkem dubna.

Heslo měla domluvené i se svým léčitelem Janem Saavedrou. „Kdyby bylo nejhůř, stačilo mi napsat v esemesce jen slovo Iveta a okamžitě bych přijel k ní domů a dostal bych se za ní, i kdybych měl vykopnout dveře,“ citoval léčitele super.cz. V osudné úterý 29. dubna se však Iveta bohužel neozvala...