Osudový střet vlaku s Ivetou Bartošovou byl podle policejní mluvčí Andrey Zoulové tak fatální, že zpěvačka musela být identifikována podle jizvy na břiše. Přivolaný lékař konstatoval na místě smrt a její tělo bylo ihned převezeno na patologii do vinohradské nemocnice.

Pitvu nařídila policie, která zároveň Ivetino tělo vydá. „Bude vydáno v pondělí během dne poté, co to podepíše státní zástupce,“ řekl Blesku zdroj z blízkého okolí Josefa Rychtáře. Státní zástupce svým podpisem stvrdí, že je pitva ukončena a tělo může být rodině vydáno. Z pohledu laika to znamená, že z těla byly odebrány potřebné vzorky pro toxikologii, a že pitva byla řádně provedena podle požadavků. Výsledky toxikologie ovšem můžou trvat až několik týdnů.

Státní zástupce zároveň určí, kdo tělo Bartošové dostane. Pokud soud neurčí jinak, tělo bude automaticky vydáno nejbližšímu příbuznému, což je v Ivetině případě její manžel Josef Rychtář. Ten nechá nejspíš ostatky Bartošové převézt do pohřebního ústavu v Říčanech, kde ho až do pohřbu uchovají v mrazícím boxu, kde se udržuje teplota nižší než -10 °C.  

Ošacení těla zemřelého probíhá už na patologii, odkud je tělo převezeno. Rychtář chce obléknout Ivetu do bílých „svatebních“ šatů, které už mu několik dní visí doma na skříni.

Soud ale může také na základě předběžného opatření rozhodnout, že tělo Bartošové náleží její pozůstalé rodině, tedy matce Svatavě, bratrovi Lumírovi nebo sestře Ivaně. V takovém případě by se pohřeb mohl uskutečnit podle přání rodiny zesnulé zpěvačky a její sedmnáctiletý syn by mohl poslední rozloučení s maminkou alespoň částečně ovlivnit. Už před několika dny rodina ve společném prohlášení uvedla, že by si přála, aby poslední rozloučení se zpěvačkou proběhlo v úzkém kruhu rodinném ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde by také poté byly uloženy zpěvaččiny ostatky.

Zatím to ovšem vypadá, že k vydání těla dnes nejspíš nedojde. Výdej ostatků je totiž na patologii ve vinohradské nemocnici možný v oficiálních hodinách pouze do dvou hodin odpoledne. Mimo tyto hodiny jen ve výjimečných případech.

Video
Video se připravuje ...

Zmlácený Rychtář brečí jako želva: Ona mě milovala! redakce Blesk.cz