"Nečekané setkání staré opuštěné ženy a mladíka, který o sobě tvrdí, že je jejím vzdáleným příbuzným." Tak lákala Česká televize na premiéru televizního filmu Klec. Natáčení trvalo dvacet dní a Marek Epstein (43) se při psaní scénáře inspiroval zážitkem své vlastní babičky.  

Psychologické drama Jiřího Stracha, který je znám spíše pro natáčení pohádek, diváky naprosto nadchlo! Nejenže naprosto ovládlo nedělní sledovanost, získalo skvělé hodnocení na filmových databázích, ale diváci navíc neměli k filmu téměř jedinou výtku. 

Film Klec, který za sebou daleko nechal veškerou konkurenci, si jako společnost na nedělní večer vybralo 1,156 milionu sledujících. Diváky přesvědčily fenomenální herecké výkony Jiřiny Bohdalové a Kryštofa Hádka, kterým se "odvděčili" 78 % v hodnocení na Česko-Slovenské filmové databázi. 

I přesto, že se jednalo pouze o televizní film, diváci volají po nominaci herců na České lvy. „První věc od Stracha, které opravdu tleskám. Jiřina i Kryštof nominace na Českého Lva, jednoznačně," píše jeden z diváků v komentářích na facebooku. To bohužel možné není, protože nedělní novinka se nikdy oficiálně nepromítala v kinech.

„Excelentní výkony herců, super režie, námět i scénář! Klobouk dolů, mráz v zádech zůstane dlouho," chválí Klec nadšená divačka. „Teď jsme dokoukali, opravdu napínavé od začátku do konce, paní Bohdalová klobouk dolů, opravdu to zahrála skvěle, stejně jako její mladší kolega záporňák," píše další spokojený diskutující.

Oba herce diváci za jejich výkony velmi chválí. Kryštofa Hádka navíc většina diváků v záporné roli velmi oceňuje, podle nich má na to obličej. „Kryštof je v těch hajzlících tak neskutečně autentickej. Ale ty role nejsou jen o tom, umí to uhrát všechno, je naprosto skvělej," chválí Hádka divačka Lucie. O tom, že se Hádek na záporné role výborně hodí, svědčí i fakt, že byl do filmu obsazen napřímo, bez jakéhokoliv castingu.

VIDEO: Jiřina Bohdalová: Do kina už nechodím, filmy sleduji jen z gauče! 
Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová: Do kina už nechodím, filmy sleduji jen z gauče! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
69 fotografií