Premiérové díly Ohnivýho kuřete můžou diváci sledovat až do 28. června, ovšem natáčení seriálu skončilo již v neděli 25. února a ateliéry v pražských Holešovicích od té doby zejí prázdnotou. Štáb, který už byl sehraný, se musel rozloučit. Herce ale asi víc mrzí, že už nebudou dostávat pohádkové honoráře, na které byli zvyklí. „Plat seriálových herců se pohybuje od osmi do dvanácti tisíc korun za natáčecí den,“ uvedl pro Aha! dobře informovaný zdroj.

Pokud si tedy představitelé hlavních rolí Mikea a Buráka přišli průměrně na deset tisíc za den, během deseti natáčecích dní si mohli vydělat až částku 100 tisíc korun. Ovšem televize Prima tyto informace potvrdit nesmí. „Honoráře herců jsou vázané smluvním tajemstvím,“ řekl jen mluvčí Josef Ducký. Dolanský, Leichtová či Prachař můžou být ale vlastně rádi, že konec seriálu přišel až teď. Původně se totiž počítalo, že dílů vznikne mnohem méně. „Kuře mělo mít osmdesát dílů a nakonec je jich dvě stě čtyři. To jsou vlastně skoro dva seriály navíc,“ radoval se na dotočné Jakub.

Ten se spolu s parťákem Honzou navíc během natáčení i dost naučil. Díky scénám, kde jejich postavy vaří, se z nich stali málem profesionální kuchaři. „Určitě bych se musel zdokonalit, ale umím si představit, že bych vařil ve vlastní restauraci. Vaření je totiž můj velký koníček,“ svěřil se Dolanský alias Burák.

Na kolik si kdo přišel?

Jakub Prachař (34)

Role: kuchař Mike

Průměrný počet natáčecích dnů: 10

Měsíční příjem: 100 000 Kč

Jan Dolanský (40)

Role: kuchař Burák

Průměrný počet natáčecích dnů: 10

Měsíční honorář: 100 000 Kč

Kristýna Leichtová (32)

Role: cukrářka Klára

Průměrný počet natáčecích dnů: 9

Měsíční honorář: 90 000 Kč

Lucie Polišenská (31)

Role: cukrářka Veruna

Průměrný počet natáčecích dnů: 8

Měsíční honorář: 80 000 Kč

Josef Polášek (52)

Role: podnikatel Leoš Trébl

Průměrný počet natáčecích dnů: 7

Měsíční honorář: 70 000 Kč

Bára Seidlová (36)

Role: bývalá servírka Soňa

Průměrný počet natáčecích dnů: 7

Měsíční honorář: 70 000 Kč  

 

 

VIDEO: Fešák Dolanský prozradil, v čem si s manželkou nerozumí!

Video
Video se připravuje ...

Fešák Dolanský prozradil, v čem si s manželkou nerozumí! Blesk TV

Fotogalerie
42 fotografií