„Nazval jsem to tak, že jsem emigroval do chlastu. On ten démon mi nabídl ruku. Ve čtyřiceti jsem podstoupil první léčbu, pak bylo 14 čistých let, ale pro mě nanečisto, protože součást závislosti je i recidiva,“ vyprávěl Novák st., kterého nyní můžeme vídat například v seriálu Ulice coby Luboše, manžela svérázné Věrky Marečkové v podání Mileny Steinmasslové (62).

„Syn Vítek si to nepamatuje, Rostík jo,“ přiznává posmutněle herec o synovi, který po něm zdědil jméno i herecký talent a nově se představí v roli šéfkuchaře Lukyho v seriálu Ohnivý kuře, kde je za světoběžníka, co procestoval kus světa s cirkusem.

„Baví ho Vietnam, chvíli tam i žil a miluje jejich kuchyni. Zná se s Burákem (hraje ho Jan Dolanský – pozn. red.), učil se u něho a teď se snaží sbalit jeho holku,“ prozradil o postavě Novák mladší. Ten musí v primáckém seriálu hýřit jedním úsměvem za druhým. To mu sice teď nedělá problém, byly ale doby, kdy mu do smíchu zrovna moc nebylo.

Třeba kdysi, kdy s bratrem tátu přesvědčili, aby se šel léčit z alkoholismu. „Bylo to jako v Čapkově hře Matka, kdy dala mladýmu synovi flintu a řekla: Jdi bojovat. Tak oni jako kluci, dodnes to vidím, udělali vlastně to samé. Jako malí caparti mi dali do ruky kufřík a řekli: Tati, jdi! A to mě zlomilo,“ popsal Novák starší emotivní situaci, která mu změnila život. Díky léčebně se znovu narodil, a nyní tak má se synem dobré vztahy a může si po jeho po boku zahrát i v jeho divadle Cirk La Putyka.

VIDEO: Rostislav Novák ml. z La Putyky: Sám sobě jsem kaskadérem!

Video
Video se připravuje ...

Rostislav Novák z La Putyky: Sám sobě jsem kaskadérem! Petr Macek, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
31 fotografií