Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na obrazovku ČT se vracejí Manželské etudy: Smrt, drogy, dluh i nové lásky!

/
  • Na obrazovku ČT se vracejí Manželské etudy.
    7. ledna 2018 ● 07:41

    Nečekané životní kotrmelce! Dokumentaristka Helena Třeštíková (68) natočila další pokračování Manželských etud, tentokrát po 35 letech. Jak se změnilo šest dvojic, které si řekly ano v roce 1980?

     

  • 1.

    Ivana a Pavel Halamkovi: Přátelé i po rozvodu

    Berou se kvůli dítěti, dlouho rekonstruují zanedbaný byt po babičce a bydlí u rodičů. Pavel pracuje jako závozník a žije svými koníčky – hokejem, fotbalem a hlavně divadlem, které amatérsky hraje. Ivana ho v tom podporuje, stará se o dítě a domácnost. Časem přibude k synovi ještě dcera. Po revoluci Pavel učiní koníčky svým zaměstnáním. Vede kulečníkovou hernu a pořádá turnaje. Obě děti se věnují kulečníku. Ivana se stará o domácnost. Po čase se manželství rozpadne a oba si najdou nové partnery. Přes Ivaninu počáteční hořkost jsou stále v přátelském kontaktu. Dcera Růženka se stává známou tanečnicí.

    Jejich příběh uvidíte 8. 1.

    Ivana a Pavel Halamkovi
    Autor: ČT

  • 2.

    Marcela a Jiří Haverlandovi: Přišli o dceru

    Nejdramatičtější životní příběh. První rozvedená dvojice – po dvou letech od svatby. Marcela žije sama s dcerou, Jiří bydlí u rodičů a oba neúspěšně hledají nového partnera. Tragická smrt dcery, se kterou se Marcela nedokáže vyrovnat. Jiří další natáčení odmítá, Marcela se potýká se stále novými příkořími osudu. Její syn, kterého má s druhým partnerem, je problémové dítě, je málo peněz a Marcela se propadá do dluhů. Tomáš dospívá a vztahy mezi nimi se komplikují.

    Tento příběh uvidíte 10. 1.

    Marcela a Jiří Haverlandovi
    Autor: ČT

  • 3.

    Zuzana a Stanislav Čeřovští: Ona odmítla natáčení

    Nejmladší pár bydlí i po svatbě každý u svých rodičů. Zuzana se stará o narozené dítě, Standa jde na vojnu. Nový byt, druhé dítě, chvíle klidu a pak rozvod. Standa je velmi aktivní, naučí se perfektně německy, živí se technickými překlady a zabývá se svými koníčky. S novou ženou postaví nízkoenergetický dům. Zuzana propadá pasivitě a sledování seriálů v televizi. Syn Honza je aktivní po tátovi, Zuzana odmítá další natáčení, Standa stále překládá, kutí a vynalézá.

    Příběh manželů uvidíte 15. 1.

    Zuzana a Stanislav Čeřovští
    Autor: ČT

  • 4.

    Zuzana a Vladimír Gdovínovi: Bohém rozbil vztah

    Jako jediný pár se neberou kvůli dítěti, to se narodí až tři roky po svatbě. Bydlí u rodičů a stavějí si svépomocí byt. Vladimír chce být slavným fotografem a na té vizi intenzivně pracuje. Zuzana ho v tom podporuje. Postupně přijdou tři dcery, Zuzana se o ně stará a Vladimír žije bohémským životem. Po revoluci odjíždí pracovat do Ameriky. Manželství se rozpadá. Vladimír se vrátí do Česka, stále fotografuje, pořádá výstavy a žije ve svých snech. Zuzana se jako zodpovědná matka drží při zemi.

    Tento příběh uvidíte 17. 1.

    Zuzana a Vladimír Gdovínovi
    Autor: ČT

  • 5.

    Mirka a Antonín Kubrovi: Syn skončil ve vězení

    Berou se velmi mladí, kvůli očekávané dceři Lucii. Po svatbě bydlí u rodičů a sní o vlastním bytě. Když pak získají byt na sídlišti, sní o vlastním domě. Mirka váhá, zda si nechat druhé dítě, které čeká. Syn se narodí. Mirka má malé kadeřnictví, Tonda prodává pneumatiky a amatérsky jezdí automobilové závody. Dcera se velmi brzy vdá, má dítě a pak se rozvede. Tonda zdědí po otci pozemky na okraji Prahy a sen je splněn – postaví si dům podle svých představ. V té době syn Tomáš propadá drogám a ocitá se ve vězení. Dům štěstí nepřinesl, ale do budoucna je vše otevřené. Tomáš se z vězení vrací domů…

    Tento příběh uvidíte 22. 1.

    Mirka a Antonín Kubrovi
    Autor: ČT

  • 6.

    Ivana a Václav Strnadovi: Překonali krizi

    Nejaktivnější pár. V době svatby studenti architektury. Oba se snaží podnikat už za socialismu. Postupem času se jim narodí pět dětí a postaví si dům na kraji Prahy. Po revoluci se pustí naplno do podnikání, kupují dům na Vinohradech a prodávají nábytek. Obchod ale neprosperuje podle jejich představ. Děti dospívají a generují různé problémy. Ivana se cítí na konci sil, vypukne manželská krize. Ivana a Vašek ji ale nakonec ustojí a upevní svoje vztahy.

    Tento příběh uvidíte 24. 1.

    Ivana a Václav Strnadovi
    Autor: ČT

     

  • 7.

    VIDEO: Helena Třeštíková: Jaké je její manželství? A proč bylo těžké natáčet s Lídou Baarovou?

    Video
    Video se připravuje ...

    Helena Třeštíková: Jaké je její manželství? A proč bylo těžké natáčet s Lídou Baarovou? Adam Balažovič / BPŽ

    Fotogalerie
    16 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

arne100: rego ty se podívej na sebe a svoji rodinu jak vypadá.Už to nebude dlouho trvat a budeš mít kremaci.To se lidem ulehčí

(07. 01. 2018 11:15)

agfor: N a obrazovkách ČT můžeme vidět jen samé staré fláky, protože to, co je nové, stojí za prd (Maruška-Terezka je výjimkou).

(07. 01. 2018 11:11)

moiaza: Pod vedením pána Dvořáka se z ČT stává stejná žumpa, jako Nova a Prima.

(07. 01. 2018 09:01)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy