Julián Tříska (29) se netají s tím, že v minulosti nebyl žádný svatoušek. Kouřil trávu, na čas propadl i alkoholu a drogám. Závislost u něj propukla v době, kdy žil s někdejší partnerkou, které se snažil pomoct přestat. „Když jsem ji potkal, tak jsem chtěl, aby přestala brát,“ svěřil se na kamery muž. „Když u mě bydlela, tak já jsem vlastně do těch drog začal padat s ní.“

Na čas pak dvojice s návykovými látkami přestala, když se jim narodil syn. Jenže pak Juliánovi zemřeli oba rodiče na rakovinu a on se s tím nedokázal vyrovnat a znovu začal brát. Zatímco on však nakonec přestal nadobro, s jeho partnerkou to šlo stále z kopce.

„Sama si ubližovala, tak jsem zavolal rychlou, aby ji odvezli do blázince. Byla nepříčetná, mlátila se před tím dítětem a ten kluk to viděl,“ vzpomíná na těžké chvíle Tříska, pro nějž je jeho syn to nejdůležitější na světě. Dnes se o něj stará sám, jelikož matka o dítě nejeví zájem.

Proto také usiluje o svěření potomka do výhradní péče. Podle sociálky je příkladný otec. Potíž je ale v bydlení – dům v Kopidlnu je v hrozném stavu a skoro se rozpadá. Dočká se díky reality show TV Nova Julián vytoužené rekonstrukce, kterou si nemůže dovolit?

To se dozvíte v novém díle Mise nový domov již ve středu od 20:20 na Nově.

Fotogalerie
15 fotografií