„Nejvíc jsem se bála, že na mě vyskočí pavouci, a to bych umřela! To vím stoprocentně, já mám totiž normálně lékařsky potvrzenou arachnofobii, takže… to by mě asi museli odtáhnout,“ řekla Kristýna Leichtová (30). Arachnofobie je panický strach z pavouků. Kristýna měla »štěstí«, s pavouky se do styku nedostala, ovšem místo toho si užila švábů a háďátek. „Nejhorší je, že nevíte, kde, kdy, odkud a co vlastně na vás spadne,“ svěřila se herečka.

Stejnou fobií trpí i Česká Miss Nikol Švantnerová (23), která pavouky nezvládla už při zkouškách. „Když jsme zkoušeli, jak zacházet se zvířaty, tak mi dali gumového pavoučka, a já jsem nebyla schopná na něj vůbec sáhnout. Rozbrečela jsem se tam, úplně jsem se sesypala… to je arachnofobie, to může člověk zkolabovat, cokoliv. To jsem věděla, že to prostě nedám,“ konstatovala Miss.

Telefonní budka, odkud se volá Otci Fourasovi, byla postrachem téměř všech žen, které se v pevnosti ocitly. Během hovoru se totiž ze všech stran na volajícího valily spousty nejrůznějšího hmyzu. Soutěžící si jich nemá všímat, musí pozorně poslouchat hádanku, aby dostal klíč k pokladu. Jenže to není tak lehké. Moderátorka Eva Decastelo (37) přišla při natáčení téměř o hlas – při hmyzí disciplíně řvala na celou pevnost tak hlasitě, až ochraptěla, a ještě si vysloužila napomenutí od otce Fourase. „Byli tam štíři a pavouci a ještě něco, co vlastně nevím, co bylo, ale všechno to po mně lezlo a projevila jsem se jako totální hysterka. Ten jekot nešel udržet a otec Fouras mi řekl, abych byla trošku ticho, protože i z tý kobky, kde jsme tohle dělali, jsem byla slyšet až k němu nahoru,“ usmívá se zpětně moderátorka.

Stejně dopadla i herečka Daniela Šinkorová (43). „Šla jsem do budky, sluchátko bylo plné hmyzu, ani jsem nevěděla, co všechno na mě padá, a přes svůj řev jsem ani neslyšela Otce Fourase. Úkol jsem nedokončila, poté, co jsem vylezla z telefonní budky, tak myslím, že jsem brečela,“ říká Daniela Šinkorová s komentářem pro diváky: „Hysterický záchvat v telefonní budce, to bude moc pěkný!“

Video
Video se připravuje ...

Karamboly v Pevnosti Boyard: Takhle se pomlátí Vojta Kotek! FTV Prima

Další soutěžící se potýkali s ofidiofobií, což je panický strach z hadů. Například moderátorka Veronika Farářová (29). „Na hada jsem v životě nesáhla, v televizi to přepínám, z bytu, kde by byl byť jenom v akvárku had, tak odcházím. Úkol jsem skoro odmítla – asi jako jediná. Musela jsem slézt po úzkém žebříku dolů k hadům. Když jsem je pak viděla, tak jsem tam předvedla hysterickou blondýnu. V té noře jsou hadi naprosto všude, a ještě se musí na stěnách otvírat šuplíky. Mně vadí, když na mě koukaj ty hlavičky. Kdybych viděla jen ocasy, tak by to bylo dobrý. Indicii měl na sobě přilepenou jeden z těch hadů, ale bohužel nedala jsem to,“ přiznala se moderátorka.

Video
Video se připravuje ...

PRVNÍ VIDEO z Pevnosti Boyard! Agáta Prachařová dostane po tlamě v bahně! FTV Prima

Hady nesnáší i lyžařka Kateřina Neumannová (43): „Přiznám se, že odmala mám fobii z hadů, ani další jiná zvířata ráda nemám, jako nesnáším ta zvířata, která na Boyardu jsou. Pocit, že budu sahat někam a nevím, na co sáhnu, tak to bych se hodně bála…“ Lyžařka však měla při zadávání úkolů štěstí – s hady se nepotkala.

Video
Video se připravuje ...

Prachař v Pevnosti Boyard: Musel se postavit svému strachu a fóbii! FTV Prima

Fotogalerie
47 fotografií