„Tam nemohli dát Čechy! Paklíčem a Pačesem budou ti, které všichni ze soutěže známe už od jejího vzniku v devadesátých letech,“ řekl Blesku zdroj z českého štábu. „Ti pánové tu pevnost moc dobře znají, všechny cesty, nástrahy a záludnosti. Proto musí být se soutěžícími oni. Jde čistě o bezpečnost.“

Jazykovou bariéru není třeba řešit, protože ani jeden z trpaslíků v pořadu nemluví. „Opravdu se o soutěžící jen starají, rovnají je kvůli televizním záběrům, ochraňují jim klíče nebo je zavírají v místnostech s překážkami – pokud je nesplní v časovém limitu a nevyjdou včas ven,“ dodává náš zdroj.

A kdo že ti dva jsou? Paklíčem z Boyardu je už dlouhých 26 let bývalý účetní André Bouchet (49). Po pevnosti už od té doby naběhal stovky i tisíce kilometrů a neodmyslitelně k ní patří. A vystupuje ve všech verzích soutěže, nejen těch francouzských.

Není divu, že mu Pevnost Boyard přinesla velkou popularitu po celé zeměkouli. Neméně slavného liliputa zvaného Pačes pak ztvárňuje od konce 90. let francouzský herec Anthony Laborde (34).

Televize Prima si pronajala pevnost, kde se soutěž odehrává, s celým personálem i televizním štábem! Čechy v akci jsou tak jen soutěžící, pak Jan Rosák coby otec Fouras a moderátor Libor Bouček (35). Všichni ostatní jsou »domácí«. Podle našich informací stál Primu pronájem pevnosti mezi ostrovy Aix a Oléron několik milionů korun, za něž bude mít k odvysílání deset dílů soutěže.

Vše o české Pevnosti Boyard naleznete: ZDE!

Fotogalerie
21 fotografií