Xénii a Arabelu čekala velká zkouška, kterou všichni s napětím očekávali. Usmíří se po letech nad rakví zesnulého kamaráda?

První na obřad dorazila Dagmar Patrasová s kyticí oranžových gerber omotané černou stuhou. Krátce na to přišla i Jana Nagyová v doprovodu režiséra Václava Vorlíčka. Tohle ale nikdo nečekal! Místo nuceného podání rukou si dojetím padly do náruče.

Dojemná chvíle nastala i během smutečního obřadu, kterého se zůčastnila rodina, přátele i široká veřejnost. Když herec Jiří Bartoška pronášel svůj smuteční projev nad rakví Vladimíra Dlouhého - loučil se s ním slovy: Ahoj, Mirku! - kdysi nesmiřitelné rivalky Arabela a Xénie se chytily za ruce a svorně plakaly.

"Škoda, že jsem ho tolik let neviděly, škoda, že tu jsem s ním až nyní," byly slyšet útržky špitání mezi dvěma herečkami. Všechny rány zahojil společně sdílený smutek a prázdné místo po milovaném kolegovi a kamarádovi.

Sklenice piva pod katafalkem

Zajímavé je, že pod katafalkem byla rozpitá sklenička piva a krabička cigaret, které k Vladimíru Dlouhému neodmyslitelně patřily. Pivo přinesl herec Daniel Rous. "Dlužil jsem mu ho z jedné z posledních akcí, tak mu ho chci splatit," řekl Lidovým novinám.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Vladimíra Dlouhého Richard Veselý

ONLINE:

Fotogalerie
39 fotografií

Večer zašla do hospody

Podvečer před pohřbem Vladimíra Dlouhého (†52) trávila jeho žena Petra Jungmannová (38) pochůzkami v okolí svého bytu.

Když byla dovezena k vinohradskému domu, zastavila se na půl hodiny v hospůdce, kde její muž trávil tolik času. Snad šla pozvat štamgasty, aby se
přišli podívat na dnešní smuteční obřad.

Maminka tříletých dvojčat si pak ještě došla na pražské Václavské náměstí, kde už měla v jedné z kancelářských a obchodních budov připravené nadité igelitové tašky plné hraček. Malé kluky, kteří zůstali bez táty, je potřeba nějak zabavit.

Autor: 

Usmíření Arabely a Xénie

Dlouho se neviděly, teď se setkají při smutné události. Herečky Jana Nagyová a Dagmar Patrasová, známé jako princezny Arabela a Xénie ze seriálu Arabela, se potkají na pohřbu hereckého kolegy Vladimíra Dlouhého.

Obě herečky se nemají příliš v oblibě, od roku 1979, kdy se točil seriál Arabela, se viděly pouze dvakrát. "Nebyly jsme nikdy kamarádky. Byly jsme každá jiná krevní skupina," řekla Jana Nagyová Blesk.cz.