Kdo vás bude doprovázet na pohřeb Vladimíra Dlouhého?

"Na pohřeb půjdu s panem Vorlíčkem (režisér tv seriálu Arabela), do Prahy přijedu až zítra ráno, bude to těžké."

Vezete něco Vladimírovi sebou nebo věnec položíte až na místě?

To víte, že ano, ale věnec jsem si nechala udělat v Praze, protože jedu v osm ráno z Düseldorfu, takže by nemělo cenu vozit sebou něco.

Obáváte se setkání s paní Petrou Jungmannovou, manželkou Dlouhého. Přeci jen jste nedostala přímou pozvánku na pohřeb.

Proč bych měla? Já si vážím jeho paní manželky, sice ji osobně ještě neznám, ale jsem herecká kolegyně jejího manžela a znala jsem se s ním ještě před tím, než se vzali, takže se nemám čeho obávat.

Co jí řeknete?

Ráda ji chytnu do náruče a vyjádřím jí hlubokou soustrast , soucítění, které s ní sdílím.

Budete mít na pohřbu nějaký projev?

Ne, určitě ne na to nemám nervy, nejsem na to připravená a psychicky bych to nezvládla.

Těšíte se na své herecké kolegy a na svou sokyni v pohádce princeznu Xénii, Dagmar Patrasovou?

Doufám, že se s Dagmar zítra uvidím, už jsme se neviděly roky, naposledy, když jsem žila v Praze. Takže to naše střetnutí bude velice smutné, raději bych se s ní setkala při jiné příležitosti. S kolegy  jsem se chtěla setkat při milejších příležitostí než na pohřbu.

Jak na Vladimíra Dlouhého nyní vzpomínáte?

Všechno mám teď v hlavě pomíchané, stále ho vidím usměvavého a veselého. My jsme se spolu hrozně moc smáli. Při filmování jsme zažili spoustu legrace. Stále ho vidím před očima, nejde na něj zapomenout.

Co plánujete poté až smuteční rozloučení skončí?

Pojedu z Prahy rovnou do Horšovského Týnce a v sobotu zase pojedu zpátky do Německa. Takže se tu nezdržím mám v neděli zase jiné povinnosti.

Můžeme se zeptat jaké?

Momentálně se zabývám prodejem ručně malovaných perníčků a jejich dovozem z České republiky a ze Slovenska do Německa. V neděli budu mít zrovna uměleckou výstavu těch perníčků.

Hodláte se někdy v budoucnu vrátit z Německa zpět do Prahy nebo na Slovensko?

Ne! Moje nejmenší dcera zde chodí do školy a to co jsem udělala svým starším dětím, že jsme stále pendlovali z jednoho města do druhého, tak to už bych té nejmenší nemohla udělat. Děti při stěhování trpí a chci ji od toho uchránit.

Kdybyste měla Arabelin prsten a mohla si něco přát, co by to bylo?

Aby všichni ti, kteří z pohádkové říše už nejsou mezi námi, aby se znovu mohli zrodit a mohla jsem se znovu s nimi setkat a tedy i s Vladimírem.

Je to pro vás velká ztráta?

Pro všechny je to velmi těžké a velká ztráta, spousta lidí ho měla ráda a obdivovala ho jako herce, chodili na něj do divadla a byl to velmi dobrý člověk. Byl statečný a velice bojoval s těžkou nemocí. Budu na něj vzpomínat s láskou. Byl to vynikající člověk, to vám mohu potvrdit.

Fotogalerie
3 fotografie