Princ William je bezesporu jedním z nejoblíbenějších členů britské královské rodiny, podobně jako jeho manželka Kate Middletonová (37), která mu dala tři děti, syny George (5) a Louise (1) a dcerku Charlotte (4). Tento následník trůnu platil v rodině vždycky tak trochu za šprta – rozhodně v porovnání s princem Harrym (34), jehož dospívání bylo podstatně bouřlivější, plné skandálů a opileckých tažení Londýnem.

Jméno princ William dostal po bratranci svého otce, prince Charlese (70), s nímž si byl údajně syn královny Alžběty II. velice blízký. V dětství však rodiče přezdívali malému princi Wombat (což je legrační vačnatec s velkým „nosem“) nebo Camel (anglicky Velbloud). Později mu jeho nejbližší začali zkráceně říkat Wills.

Jeho matka, princezna Diana (†36), si přála, aby její syn prožil „normální“ dětství, a tak ho prý jako malého společně s jeho bratrem často brávala na procházky Londýnem, kde jezdili autobusem, a dokonce se stravovali hamburgery od McDonalda.

Je to levák, což se o něm málo ví, a je to pro něj jakožto vášnivého hráče póla velká nevýhoda. Hra totiž vyžaduje především zapojení pravačky. Měří úctyhodných 189 centimetrů, a když byl v pubertě, šíleně se zamiloval do topmodelky Cindy Crawfordové (53). Diana si toho byla vědoma, a proto mu setkání s jeho platonickou láskou v jeho třinácti letech umožnila – pozvala jednu z nejkrásnějších modelek devadesátých let na čaj.

O dva roky později "královna lidských srdcí" tragicky zahynula v Paříži. Celý svět poté obletěly snímky, na nichž oba truchlící chlapci kráčejí za matčinou rakví, což byl podle Williama skutečně traumatický zážitek. „Lhali mi a řekli mi, že to chlapci chtějí udělat. Což samozřejmě nechtěli. Chtěli po nich velice krutou věc,“ rozčiloval se později Dianin bratr Earl Spencer (55).

Princ William vystudoval Univerzitu v St. Andrews, kde získal titul Master of Arts, což je nejvyšší akademické ocenění, jakého se kdy následníkovi britského trůnu dostalo. Poté, co dokončil studia, nastoupil do královského letectva, kde pracoval jako pilot záchranné helikoptéry.

Již během studií začal randit s Kate, v roce 2007 se však na krátkou dobu rozešli. William, který je v pořadí následnictví na druhém místě, se prý ještě necítil na ženění, zatímco Kate se již chtěla usadit. Byli si však souzeni, a tak svůj vztah zpečetili svatbou na Westminsterském opatství v dubnu 2011. Od té doby mu Kate oddaně stojí po boku - přestože médii tu a tam zazní zkazky o jejich rozchodu.

VIDEO: Nic rozkošnějšího dnes už neuvidíte! Malí princové hrají na klavír, rodiče Charles a Diana přihlížejí

Video
Video se připravuje ...

Malí princové hrají na klavír. Rodiče Charles a Diana přihlížejí Youtube.com

Fotogalerie
58 fotografií